Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 29 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В столиці затримано банду кіберзлочинців

23 травня 2012, 09:55
Дата ефіру/події: Середа, 23 травня 09:55

Понад сто клієнтів столичного банку ледве не втратили своїх грошей. Виготовити дублікати їхніх карток планували троє громадян Румунії. Іноземці встановлювали на банкомати приховані відеокамери й чіпи: копіювали магнітні стрічки, записували пін-коди. Правоохоронцям знадобилося два тижні, щоби вистежити зловмисників.

Двоє молодиків заходять до приміщення з банкоматом як звичайні клієнти. Але грошей не знімають. Витягають електронні прилади. За 20 секунд один приклеюють на стіну, інший - ззовні на дверях. За два тижні ґаджети забирають. Усе готово для дублювання банківських карток - інформація про клієнтів, пін-коди. Але кіберзлочинців затримують правоохоронці. Обидвоє - 25-річні громадяни Румунії. Україну навідують часто, працюють швидко.

Затриманий:

 Що ви робили тут?

 

- Я прийшов сюди з товаришем щось забрати звідси.

- Що ваш товариш робив тут?

- Я не знаю. Щось мали забрати - камеру і щось ззовні.

- Ваш товариш встановлював якісь електронні пристрою в цій кімнаті?

- Так.

Електронні цяцьки фахівці досліджують та отразу пояснюють - що для чого.

- Данное устройство используется в качестве скрытой видеокамеры, здесь находится две батареи, скрытая видеокамера, замаскированная под бытовой прибор. Когда лицо вводит пин-код на банкомат, таким образом злоумышленники с помощью видеокамеры фиксируют пин-код.

Бездоганне маскування приладу і ззовні. І колір, і форма - одразу й не збагнеш, що це шахрайське приладдя.

- Когда клиент подходит к банкомату, он проводит своей банковской карточкой, банковская карточка копируется на вот эту технику злоумышленников, с помощью данного устройства копируется информация самой магнитной ленты карты, после чего злоумышленники получают пин-код на видеокамеру, которая стоит сверху и также была ими установлена.

Понад сто дублікатів платіжних карток за два тижні. Вставляй до банкомата - знімай чужі гроші. Утім, іноземні товариші були лише виконавцями. Керував угрупованням їхній 36-річний земляк. В Україні навіть устиг оселитися та одружитися.

Леонід Тимченко, заступник керівника Управління боротьби з кіберзлочинністю УМВС України:

- Він одружений і знаходиться на постійному місці проживання в Україні. Двоє інших приїзджали, вони були основними виконавцями і саме з тією метою, що їх складно було ідентифікувати, приїзджали, скоювали злочин і одразу покидати територію України.

Цього разу швидко покинути країну румунцям не вдасться. За фінансові шахрайства їм загрожує до 5 років в`язниці. За схожі злочини молодики вже встигли відсидіти в Норвегії та Франції. Аби не стати жертвами ошуканців, правоохоронці закликають українців пильнувати сторонні пристрої не лише на банкоматах, але й поблизу них. Якщо помітили щось підозріле - негайно звертайтеся до банку та міліції.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.