Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 17 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Києві знищили найбільший вантаж кокаїну за історію України

24 травня 2012, 11:29
Дата ефіру/події: Четвер, 24 травня 11:29

Найдорожче вогнище в історії України розпалили в Києві, на сміттєспалювальному заводі, щоби знищити найбільшу партію кокаїну - завважки понад тону і вартістю 200 мільйонів доларів. Вона могла розійтися чорним ринком, якби її не вирахували прикордонники.

Працівники СБУ виносять з вантажівки коробку за коробкою. Все відбувається під пильним оком озброєних Альфівців. Небезпеку на відстані відслідковує навіть снайпер на даху. Воно й не дивно.

Це найбільша партія кокаїну в історії України.

Майже два роки це зілля було речовим доказом. У липні 2010-го його виявили в одеському порту. Наркоділки заховали порошок в індукційних печах, які припливли з Америки. Попри таку конспірацію, оперативники зацікавилися вантажем.

Володимир Рокитський, перший заступник голови СБУ:

- Цей кокаїн прийшов з Латинськоїь Америки в індукційних печах, коли їх розбили, там побачили кокаїн, його повинні були завезти в одну з областей Західної України і там його розфасувати, і там незначними партіями доставляти до країн Європи.

Владислав Васильченко, старший слідчий СБУ:

По этому делу в суд было направлено обвинительное заключение в отношении пятерых граждан: двух гражнан Болгариии, одного - Германии и двух украинцев. Срок получили от 4 до 8 лет.

Злочинці за ґратами, а от їхній товар вирішили знищити. Аби уникнути зайвих запитань щодо вмісту коробок і чи справді спалюватимуть кокаїн, а не борошно з цукровою пудрою, до справи беруться експерти.

Руслан Мелешко, експерт:

- Пропонуємо журналістам обрати будь-який з ящиків, ми, який  виберите, відкриємо і проведемо аналіз речовини.

У пакетах лежать білі брикети. На деяких навіть можна роздивитися тавро виробника. Зазвичай це свідчить про якість товару.

Руслан Мелешко, експерт:

- Я беру частинку речовини для проведення кольорової реакції, відповідно роздавлюються реактиви, які попадають до неї, проходить зміна реакції, кольору речовини.

Далі коробки на візках везуть до печі. Одна за одною вони зникають у полум'ї. За підрахунками фахівців, цього разу знищили близько десяти мільйонів доз дурману.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.