Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 28 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Одесі злива паралізувала рух

26 травня 2012, 11:25
Дата ефіру/події: Субота, 26 травня 11:25

Негода повертається! В Одесі три години дощу перетворили вулиці на річки й паралізували ціле місто. Не минулося без жертв. Потужна злива забрала життя 25-річного співробітника Приморського суду, просто на території установи його вдарило струмом.

Життя охоронцеві Приморського суду, який дістав сильний удар струмом, рятували півгодини. Чоловік хотів вийти з території через автоматичні ворота, його напарник натиснув кнопку пульта, і залитий дощем електродвигун пустив електрику по залізних ґратах. Чоловіка свідки самотужки відвезли до лікарні, та допомогти йому медикам не вдалося. 

Василь Чеглатонєв, завідувач відділення Одеської міської станції швидкої допомоги:

 Был вызов, по приезду бригады скорой помощи там никого не было. Те районы, затопленные участки, обслуживали бригады скорой помощи, Газели в основном, которые имеют проходимость лучше.

Автівки швидкої дійсно не могли дістатися до хворих - головні магістралі Одеси паралізував дощ. Система зливу стічних вод не могла впоратися з таким навантаженням.

Ірина Курило, кореспондентка:

Тони брудної води вмить перетворили вулиці Одеси на великі річки. Глибина в деяких місцях сягає півметра.

Замість забирати воду з вулиць, зливостоки перетворилися на справжні фонтани.

Машини опинилися у воді по капоти і просто пливли вулицями. Водії, як могли, рятували своїх залізних коней. 

Андрій, водій:

Не заводиться машина, заглохла.

А почему, в чем причина? Толкайте, и всё будет нормально.

- Причина - вода, что вы, не знаете, что у нас люки не работают, вода не стекает.

Євген самовіддано перетворився на справжнього рятівника. Понад годину він допомагав кермувальникам, чиї машини опинились у водяній пастці.

Євген, рятівник:

Я не считал, по-моему, 4, а может быть - не знаю, а поломки - водой их заливает, генераторы глохнут.

У полоні застрягли і трамваї.

Надія Висоцька, водійка трамвая:

Мы имеем право ехать, если на рельсе не более 10 см воды, а здесь, вы сами видите, почти по колено. Мы не имеем права, иначе мы подмочим наши двигатели, мы никуда вообще не поедем. Вот видите, вода поступает, мы стоим на месте, не двигаемся, а нас уже вода заливает снизу.

Люди ж вплав долали пішохідні переходи.

Сусанин ведет караван машин.

Стихія вирувала близько чотирьох годин. Та ще стільки ж знадобилось, аби стабілізувати ситуацію та відновити рух. Окрім Одеси, серйозно постраждали Ренійський та Болградський райони. Там затопило підвали будинків, а на дах школи впало дерево. За прогнозами синоптиків, найближчими днями дощів в Одесі не буде. Але нові зливи обіцяють уже наступного тижня.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.