Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 15 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Київщині робітники водоканалу загинули у вигрібній ямі

31 травня 2012, 11:47
Дата ефіру/події: Четвер, 31 травня 11:47

Смерть у вигрібній ямі. У Борисполі, що на Київщині, троє робітників водоканалу задихнулися під час очищення помийниці. У місті оголосили день жалоби.

Трагедія сталася на подвір'ї оцієї садиби. Господарів удома не було. Про жахливий випадок розповідають сусіди.

Олександр, мешканець м. Борисполя:

- В мене мама на скорій работає, так казала, що цей, залізли в каналізацію і там задохнулися, ось ції вихлопи, ось це все.

Ідемо до Бориспільводоканалу, де працювали чоловіки. Шоковані співробітники кажуть - керівництво на похороні. 

Лариса Дернова, керівник відділу КП Бориспільводоканал:

- Я чула те саме, що й в новинах пишуть - що вони полізли у колодязь каналізаційний і отруїлися.

На цвинтарі ніде яблуку впасти. Попрощатися із загиблими прийшло мало не півміста.

Сергій, електрик:

- Такого не було, я вже 12 років працюю, так навіть подібного не чув.

Керівник місцевого водоканалу розповідає, як сталося горе. Каже, бригада з чотирьох чоловіків виїхала на об'єкт. Почали чистити вигрібну яму. Та згодом зрозуміли - самим не впоратися, треба викликати спеціальну техніку. Один із робітників пішов зустрічати машину, інші вирішили не гаяти часу.

Олександр Гануш, директор КП Бориспільводоканал:

- А вони самі, по розговорам, четвертого вирішили не ждати, машину, кажуть, давай попробуєм ще раз, попробували витягнути, і вискочив у них трос один із них ваще. Щас я по-бистрому, газу не було. Тільки нагнувся - посковзнувся і впав.

Інший робітник побачив це й кинувся витягати постраждалого. Утім, через кілька вдихів знепритомнів сам. На допомогу кинувся третій напарник.

Олександр Гануш, директор КП Бориспільводоканал:

- Замість того щоб одіти елементи захисту - пояс з вірьовкою, щоб одіти протігаз, кинувся, думає: щас я по-бистрому, у мене сили хватить, він тільки туда - і тут же відключився.

Вікторія Рубан, керівник відділу ГУ МНС у Київській області:

- Вони померли дуже швидко від отруєння цими газами. На місці сразу працювала комісія, це були працівники міліції, наші працівники, представники санепідемстанції.

Рятувальники кажуть: гази у вигрібних ямах надзвичайно небезпечні. Загинути можна від одного вдиху. Тому лізти до помийниць треба лише у протигазах. Чому знехтували всіма правилами безпеки досвідчені робітники - незрозуміло. У Борисполі ж тим часом оголосили день жалоби.

Микола Колінійчук, в.о. Бориспільського міського голови:

- Ми сьогодні видали розпорядження і об’явили в місті день трауру, тому що такий нещасний випадок - три чоловіки загинули, відмінили всі масові заходи.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.