Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 20 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Рибінспектори Житомирщини ловили браконьєрів

31 травня 2012, 10:43
Дата ефіру/події: Четвер, 31 травня 10:43

Житомирські рибінспектори вийшли на полювання за охочими до лускатої. Щоправда, ловлять лише тих, хто промишляє забороненими способами. Найпоширеніший - сітки у водоймах.

Найулюбленіший час незаконного лову - глуха ніч. Тому рибінспектори разом із правоохоронцями теж не сплять - аби запобігти браконьєрству.

Володимир Мазарчук, заступник керівника відділу УМВС України в Житомирській області:

 Незалежно від своїх основних функцій ми також займаємося попередженням та припиненням незаконного вилову риби та інших водних ресурсів, тому спільно ми з ними проводим такі рейди по виявленню осіб, які здійснюють незаконний вилов.

 Надворі заледве стемніло, а вже є перший порушник. Рибалив так званим "павуком". Твердить: упійманий дріб'язок - хіба що для кота. Утім, правила є правила.

- Коту чи посушить там, це хіба риба, ви що.

- Це не значить, що ловить треба її незаконним способом, є правила любительського і спортивного лову.

- Поняв, хлопці, повинуюсь. Мене тут не побачите.

Та це був лише початок. За годину затримали інших порушників - вони якраз заводили неводи. Після десятихвилинної розмови браконьєрам довелося витягати з води свої незаконні знаряддя. 

Ярослав Ребдів, старший держінспектор ГУ рибохорони в Житомирській області:

Порушили правила риболовного і спортивного рибальства. Відповідальність буде згідно статті 85 ч. 4. адмінкодексу України. Тобто рішення прийматиме суд.

- Що можна очікувати за цією статтею?

- Від 20 до 40 неоподаткованих мінімумів. Тобто від 340 до 680 грн.

Завершився нічний рейд спілкуванням зі ще одним браконьєром. Сімидесятирічний дідусь, аби упіймати кілька рибин, моторолером подолав з десяток кілометрів. Аж тут правоохоронці. Тікаючи від них, каже, і павучка загубив, і сам ледве не втопився.

- Ну хіба ви в такому віці не знаєте, що риба в цей період йде на нерестилище? 

- Знаю, понімаєте.

- Ну то, якщо ви хворий.

- Ну простіть мене, я більш не буду.

- В річці засоби лову і тікати будете?

- Га?

- Чого втікали?

- Ну я такий заєць, я чуть не втопився. Зара руки-ноги, все трусиця.

Враховуючи вік порушника, інспектори обмежилися попередженням. Та людей, які мають намір незаконно ловити лускату, застерігають -  за копійчаний заробіток чи бажання посмакувати свіжої рибки вони можуть втратити кілька сот, а то й тисяч гривень у вигляді штрафу.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.