Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 7 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Рішенням суду в Керчі без даху над головою залишили 86-річного ветерана війни

1 червня 2012, 10:10
Дата ефіру/події: П’ятниця, 1 червня 10:10

Отака у нас Феміда. У Керчі на вулицю з квартири викинули 86-річного ветерана війни з родиною. Дах над головою втратили чотири покоління з двома інвалідами і двома дітьми. Суд зобов'язав повернути законно придбану трикімнатну оселю продавцеві, навіть не зобов'язавши його віддати покупцям гроші. Прокуратура і Верховний суд теж на боці колишніх власників.

Судова тяганина за помешкання триває вже п'ятий рік. Злощасну квартиру родина ветерана з Вінницькій області придбала через агентство. Житло було в жахливому стані: облуплені стіни, ні вікон, ні сантехніки, на підлозі сліди від багаття. Нові господарі самотужки почали робити ремонт, обживатися. А через рік права на "хрущовку" заявила родичка продавця оселі.

Олена Золотар, постраждала:

 Купили мы квартиру. Когда мы ее оформляли, на тот момент было все законно. Не было никого прописанных, никого не было вообще в квартире. А получилась из-за чего эта ситуация: сестра продала квартиру, ее брат сидел в тюрьме. Она это скрыла, выписала его через суд.

 І ось нібито щоб заступитися за скривдженого родича, який і нині за ґратами, та повернути квартиру, тітка колишньої власниці затіяла судову тяганину.

Олена Золотар, постраждала:

 Нам сказали, что прошли суды, поотменяли куплю-продажу, отменили приватизацию, т.е. не поставив даже меня в известность.

 Родина ветерана подала апеляцію, але суди програла. Так сім'я з сімох осіб опинилася просто неба без грошей, яки ніхто не має наміру повертати.

- Да какие у меня деньги?

 

- Да не ты, Тамара!  

- И у Тамары нет денег!

 Ольга Верховська, сусідка постраждалих:

 Наш суд орденоносный защитил интересы отпетой пьяницы! Алкоголички! И отказал в удовлетворении иска человеку, который добровольно в годы войны ушел на фронт. И сейчас, когда ему 90, его с такой больной женой и двумя малолетними детьми выбрасывают на улицу, не возвращая даже денег, которые он заплатил не за эту квартиру, а за развалюху!

Міська влада запропонувала родині на вибір кілька помешкань, але жодне з них не придатне для життя інвалідів. На малолітніх дітей суд також не зважив.

Ірина Іванова, керівник служби у справах дітей Керченської міської ради:

Решение суда было принято о выселении без предоставления другого жилья, тем самым нарушаются жилищные права детей.

Проте ні прокуратура, ні суд не добачили шахрайства в діях продавців і визнали справедливим залишити без даху над головою двох стареньких-інвалідів і двох дітлахів.

Олександр Блащук, постраждалий:

Я фронтовик, ветеран, я участник боевых действий, жена тоже инвалид войны. Куда уже можно такого, как я и она, и детей маленьких выселять! Я не нахожу слов! Помогите нам, пожалуйста. Помогите!

Після всього, що сталося, Олександр Павлович потрапив у лікарню. Його родина винаймає тимчасове житло. Мешканці ж Керчі не байдужі до чужого лиха й допомагають, хто чим може. Зокрема, збирають гроші на оплату орендованої оселі. А вчора втрутився прем'єр-міністр Криму Анатолій Могильов. Він доручив  розібратися в ситуації за найкоротші терміни.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.