Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 1 червня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Інтернет-користувачі критикують парадну форму ДАІ

1 червня 2012, 11:12
Дата ефіру/події: П’ятниця, 1 червня 11:12

Телепузики, джедаї, гвардійці мишачого короля - яких тільки сатиричних асоціацій не викликали в інтернет-користувачів харківські ДАІвці, що вдягли парадну форму мотоциклетного ескорту. Павутиння рясніє фотожабами й карикатурами.

За задумом вони мають отак елегантно, ефектно промчати містом, супроводжуючи автобуси з європейськими футболістами. На великій швидкості дрібничок не розгледиш. Та ось зупинка, стоп-кадр і - геть інша картинка.

Артем Машкін, співробітник ВДАІ м. Харкова: 

Форма с отличием Держгосавтоинспекции: нагрудный аксельбант, погоны. Ну, как бы нет ничего такого сверхъестественного. Просто - красиво и нарядно!

Хотіли, щоб чепурно, а вийшло - комічно. Інтернет вибухнув карикатурами й фотожабами. І кепкують автори навіть не з форми, а з безглуздого вигляду інспекторів.

Костянтин Пономарьов, модельєр одягу:

- Мало того, что это неинтересно с эстетической точки зрения, ко всему прочему, наверное, это абсолютно неудобно. Тот, кто это придумал, он это придумал явно без любви к тем людям, которые будут это носить.

Модельєр пояснює: два головних принципи уніформи - естетика й функціональність, тобто має бути красиво і зручно.

Костянтин Пономарьов, модельєр одягу:

- Человеку в этом жить, в этом работать. Униформа должна быть удобной! Если этого не происходит, если человеку некуда положить документы, пистолет, взятку…

Хоча самі ДАІвці кажуть - їм не звикати до незручного одягу.

Артем Машкін, співробітник ВДАІ м. Харкова:

Жарковато, ну, ничего страшного. В принципе, мы привыкли ходить в форменной одежде, то нормально.

Вы представьте себе этих людей, сидящих на мотоциклах. Вот это вот все, оно скукожится на вот этих пузиках. Красиво это не будет. Мундир уйдет вверх. Погоны будут в районе ушей.

На глузування інтернет-користувачів у міліції навіть ображаються: мовляв, не розуміють, що спричинило такий ажіотаж.

Віктор Козицький, керівник ГУ МВС України в Харківській області:

Форму мы получали в МВД, это не наша разработка, поэтому что-то прокомментироватьСложно сказать, почему такая реакция. Сказать, что там что-то страшное - я бы так не сказал.

В Державтоінспекції пояснюють: вбрання - не нове, "на озброєнні" ДАІ вже кілька років. Але тільки тепер - під ЄВРО -  його вдягли в регіонах.

Володимир Резников, заступник керівника УДАІ МВС України:

Ця форма, ескортна форма, яка використовується в Києві (вже понад 5 років наказ існує), вона зараз нами придбана і буде використовуватись в інших містах: Львів, Харків і Донецьк.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.