Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Фінансова піраміда МММ-2011 припинила виплачувати вклади

1 червня 2012, 11:44
Дата ефіру/події: П’ятниця, 1 червня 11:44

Скандально відомий Сергій Мавроді оголосив про створення нової фінансової піраміди - МММ-2012. Нагадаємо, 30-го травня в усіх філіях її попередниці - МММ-2011 припинили виплачувати вклади. І Мавроді вирішив не гаяти часу.

Черговим обвалом МММ майорять сторінки інтернету та повідомлення ЗМІ. Утім керівник одного з Київських офісів фінансової піраміди запевняє - то все наклеп.

Август Зборовський, тисячник МММ-2011:

Такие слухи распространяют очень часто и практически каждый день в основном люди, которые не ведают, что происходит у нас в социальной сети.

Проте сам творець МММ Сергій Мавроді підтвердив - виплат таки немає. І повідомив про створення нової МММ-2012, яка існуватиме паралельно. Передбачено, що ця піраміда надаватиме допомогу вже наявній і має врятувати попередницю.

Сергій Мавроді, організатор фінансової піраміди:

Сейчас следовало бы добровольно ввести какой-то мораторий на выплату, не забирать выплаты, ну деньги, в течении не то что двух недель, а хотя бы там месяца-двух. Я понимаю, что это звучит ужасающе, но что такое месяц-два, твердо зная, что все восстановится. Все эти события распугали новых, приток новых уменьшился, тоже вполне понятно. Сейчас еще проблема восстановить приток новых. Еще раз говорю: помните, что эти все проблемы временные, все это разрешится, все будет нормально. Все вы свои деньги получите, просто, может быть, чуть попозже, чем хотелось бы.

Тому Мавроді запровадив операцію "Фенікс". Вона передбачає усунення десятників від фінансових потоків. Мовляв, у такий спосіб уникли переслідування міліції. Саме через "Фенікса" й виплати припинили. Проте до правоохоронців із заявою про шайхаство поки ніхто не звертався.

Володимир Поліщук, керівник управління МВС України:

У департаменті ДСБЕЗ мені повідомили, що жодної заяви від учасників МММ-2011 до міліції поки що не надходили. Якщо надходитимуть, з'ясовуватимуться всі обставини і прийматися відповідне процесуальне рішення. Працівникам міліції слід буде шукати інші обставини, інші обіцянки так званих сотників, десятників, тисячників можливо, вони і в інший спосіб, не через сайт, а в розмові обіцяли виплати і не зробили це.

Вкладники, що довірили свої гроші Мавроді, знають про ризики, але заощадження все одно віддають.

Олександр, учасник МММ-2011:

- Ты должен понять, что отдавая деньги, ты должен смирится, что ты их отдал, всё, у тебя их нету, поэтому претензий иметь не к кому, не то что ко мне или к кому-то другому, ты просто поучаствовал в этом, но может так случится, что тебе за это что-то будет, может, и не будет.

Михайло, учасник МММ-2011:

Вложил я, не побоюсь сказать, 10 тысяч. Есть возможность поднять, есть возможность не поднять, потому что нет стопроцентной гарантии в том, что система будет существовать.

Психологи ж радять меньше слухати улесливі пропозиціїї, аби раптом не виникла неконтрольована жага віддати кревні.

Юрій Ірхин, психолог:

У вас такое желание возникло абсолютно закономерно и естественно. На вас произвели воздействие психологические технологии, дело в том, что профессиональные мошеники такого уровня, они не работают просто так, они применяют специальную технику психологического воздействия. Они обрабатывают людей, ставят их в такое положение, их психику переворачивают таким образом, чтобы у людей появлялось желание вкладывать деньги.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.