Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 29 червня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Артистичних злодіїв затримали на Сумщині

5 червня 2012, 12:15
Дата ефіру/події: Вівторок, 5 червня 12:15

Кримінальна вистава на Сумщині. Тріо зловмисників влаштовували справжнє театральне дійство з перевдяганням і масками, щоби грабувати людей. Коштувало глядачам таке видовище дорого - розбійники забирали геть усе. З гастролями встигли відвідати щонайменше 3 області. В Сумській - тур країною довелося перервати років на 10.

Як скоїти цей злочин - грабіжники довго міркували. Схему вигадали незвичайну: фотографові замовили знімання весілля. Призначеної години він прийшов за вказаною адресою. Двері відчиняла дівчина з косметичною маскою на обличчі - мовляв, за хвилину буду готова. Й запросила гостя до кімнати. Раптом туди вдерлися двоє - у формі.

Постраждалий:

- Угрожая мне пистолетом, сказали, что ведется какое-то расследование по продаже наркотиков. Скрутили мне за спиной руки, свалили на пол, изъяли у меня телефоны, документы, все, что было в карманах, забрали фотоаппаратуру с рюкзаком.

Загалом - тисяч на 50 гривень. Як справжні міліціянти - пообіцяли один дзвінок родичам і відпустити, коли розберуться.

Підозрюваний:

- Я ж спрятал пистолет и показал ему удостоверение.

- Данное удостоверение являлось оригиналом или являлось?

- Нет.

- А с какой целью вы показали ему удостоверение?

- Ну, сымитировать, разыграть перед  ним спектакль. 

Постраждалий:

- Первые две минуты я думал, что это шутка, но по грубому обращению я понял, что это или ошибка... другого варианта у меня не было. Я писал объяснительную и думал, что все обойдется. 

Та поки фотограф оговтувався, розбійники його зачинили й утекли. Визволяли бранця вже справжні правоохооронці, яких викликала сусідка.

Валентина Коваленко, мешканка м.Сум:

- Я подошла и говорю - а че ты ломаешь окно, а он говорит - я не могу выйти с квартиры. - А чего ты в квартире, ты здесь живешь?

- Нет, меня закрыли.

Про можливе перебування "гастролерів" на теренах Сумщини міліціянтів вже повідомили харківські колеги. Тож, правоохоронці були готові швидко затримати бандитів. Задля цього перекрили дороги в усій області, розіслали прикмети підозрюваних. За кілька годин їхню машину зупинили в Охтирському районі на посту ДАЇ немовби для перевірки документів. У багажнику - безліч доказів: речі постраждалого, однострої, маски, зброя.

Петро Дяченко, керівник УМВС України в Сумській області:

- Да это один из способов, он не столь распространенный был, на территории его не было, когда приезжали, снимали квартиры, еще заблаговременно готовили или выбирали жертву преступления, ее готовили. Мы располагаем информацией о совершении таких преступлений на территории Харьковской, Полтавской и Сумской областей.

Розбійники - мешканці Харкова - тепер щонайменше років 10 пробудуть за гратами. А ще зловмисників позбавлять усього особистого майна.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.