Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 13 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Буревій у столиці калічив людей, розбивав автівки, викорчовував дерева

6 червня 2012, 10:32
Дата ефіру/події: Середа, 6 червня 10:32

Травмовані люди, понівечені автівки, сотні поламаних дерев - на Київ налетів буревій. Дужий вітер з дощем зніс дахи з двох корпусів психіатричної лікарні імені Павлова. Через повалені величезні стовбури й гілляки тимчасово не їздив громадський транспорт. Найбільше шкоди завдано Куренівці, Подолу й Оболоні. І головний парадокс - коли на правому березі Дніпра вирувала стихія, на лівому було сухо та спокійно.

Біди наче нічого не віщувало. Та за мить невеликий дощик перетворився на справжній буревій. Не тільки лляло, як з відра, дуло, як із сифона.

Руслан, мешканець м. Києва:

- Ничего не видно было во время дождя, и ветер был настолько сильный, что все сносило, окна заливало, дома сквозь металлопластиковые окна даже проносило воду.

Така негода тривала лише хвилин п'ять. А потім - самі наслідки.

Сергій, водій тролейбуса:

- Подъехал к светофору на улице семьи Хохловых, дождь стеной. Смотрю, впереди метров 40 дерево лежит, подъехал к дереву, стал, высадил пассажиров.

Біля Лук'янівського цвинтаря не витримало шквального вітру одне деревце. Тепер комунальники й електрики голови сушать - як його прибрати.

- Это вот такой катаклизм. Хорошо, хоть цунами не прошло.

В інших районах столиці наслідки гірші. На вулиці Фрунзе, біля стадіону "Спартак", оцією огорожею привалило чотирьох людей. Вони ховалися від дощу. Аж раптом упало величезне дерево - й разом із парканом на пішоходів. Усіх шпиталювали з травмами різної тяжкості. Атакували стовбури й автівки.

- Деревья поломало, тополь упал! На машину!

Автобус поліг смертю хоробрих.

- Я не знаю, но думаю - восстановить его невозможно.

Як і кілька його колег у нещасті на вулиці Олени Теліги.

- Боже мой, ужас який! Аяяай, машинки!

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- А таку картину, приміром, можна побачити на вулиці Бакінській, неподалік Дорогожичів. Тут ураган повиривав величезні, десятилітні дерева, які в свою чергу зачепили проводи, як, приміром, оця тополя.

У будинках зі струмом усе гаразд. Люди тут сидітимуть без світла вуличного.

- Струму немає на фонарях.

Але довго. Бо тополя привалила цілий стовп, ось тільки його частина з-під стовбура стирчить.

- Надо наново ехать ставить, это не все так быстро.

Столиця, а найбільше Куренівка, Поділ й Оболонь, потроху оговтується від наслідків п'ятихвилинного буревію. Синоптики ж вже оголосили нове штормове попередження. В Києві, зокрема, прогнозують короткочасні дощі та шквальний вітер.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.