Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 17 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Через буревій знеструмлено близько сотні населених пунктів у п'яти областях України

6 червня 2012, 10:37
Дата ефіру/події: Середа, 6 червня 10:37

Дісталося від негоди й іншим регіонам України. Буревій знеструмив близько сотні населених пунктів у п'яти областях. Найбільше завдано шкоди на Чернігівщині, де без світла - понад півсотні сіл. Накоїла лиха стихія також на Івано-Франківщині та Волині.

Чернігівська область

Двоє людей постраждали внаслідок буревію, що промчав Чернігівщиною. Шквальний вітер та град руйнували будинки, перекидали автівки й ламали лінії електропередач. Стихія знищила майже 10 гектарів лісу, а повалені дерева блокували рух автотранспорту центральними й місцевими автошляхами. Нині без електро- й телефонного зв'язку близько шістдесяти населених пунктів у Козелецькому, Прилуцькому, Срібнянському та Бобровицькому районах області.

Євген Дубина, старший інспектор ТУ МНС України в Чернігівській області:

Всього в результаті буревію постраждали 139 будівель приватного сектору. Дві людини потрапили до Козелецької районної лікарні: 40-річна жінка з села Сираї - у неї забій нижніх кінцівок, і 74-річна жінка з села Карпоки - у неї серцевий напад.

На місцях, де лютувала стихія, працюють рятувальники, аварійні бригади енергетиків і дорожні служби. 

***

Волинська область

На Волині через шквальний вітер і дощ було знеструмлено 15 населених пунктів, повалено кілька десятків дерев, а деякі приватні садиби тепер без дахів. Найбільше вирувало в Турійському районі.

Павло Шудрук, Мокрецький сільський голова:

Познімало дахи, повикорчовувало дерева. На кладовищі були дерева, то повалило столітні навіть. Порозвалювало пам'ятники. Це пройшло якихось хвилин 5-10. Оці смерчі люди бачили, що йшли з озера. Підняли стовп води і на своєму шляху змітали все абсолютно.

Місцеві кажуть: шалений вітер піднімав у повітря домашню птицю. Тож люди підраховують збитки. 

*** 

Івано-Франківська область

За дві години в Івано-Франківську випала десятиденна норма опадів. Води не втримала міська каналізаційна система. Через це мешканці одного з мікрорайонів були "відрізані" від тролейбусного сполучення майже півдоби. Затопило під'їзди й підвали багатоквартирних будинків. Чи не найбільше лиха повінь накоїла на вулиці Кардинала Любачівського.

Ігор Третяк, мешканець м. Івано-Франківська:

- Сьогодні в хаті 20 сантиметрів води, хата, ззаду городи, все повністю, нанесені збитки матеріальні. Мікрорайон Софіївка не має ніяких каналізацій, ніяких стоків, це все, нижня точка в нас, вся вода збирається після дощу, вся вода стікає нам під хату.

Загалом протягом двох грозових годин на адресу комунальників надійшло 35 скарг про підтоплення будівель, зникнення струму й телефонного зв'язку. Аварійні служби в місті працюють. Натомість синоптики прогнозують, що в Україні штормитиме до кінця тижня: будуть грози, місцями зливи зі шквальним вітром та градом.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.