Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 16 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Як попередити травматизм на залізниці

9 червня 2012, 23:37
Дата ефіру/події: Субота, 9 червня 23:37

Залізничники констатують: збільшується травматизм саме влітку. Пасажиропотік збільшується у рази. Хто їде відпочити на природі, хто на дачу. Чи не найпопулярнішим видом транспорту є електрички. Однак іноді зручні і перевірені часом потяги стають небезпечними. Як не потрапити в халепу на рейках - наш наступний сюжет.

Дачника із сорокарічним стажем Бориса Андрійовича журналісти "Свідка" зустріли на залізничній платформі. До улюблених шести соток пенсіонер щосуботи дістається електричкою. Та найближчим часом наш співрозмовник планує змінити засіб пересування - дуже вже настрахав нещодавній випадок, що його побачив на власні очі.

Борис Андрійович, дачник:

Жінку за ногу і протягнуло там, между платформою, бо машиністу не видно. Колись там було дзеркало і міг дивитися, а потім  воно кудись щезло.

Про небезпеку, що чатує на пасажирів у електропотягах, добре знає і киянка Тамара Петрівна.

Тамара Петрівна, дачниця:

Сидіти спокійно, не крутитись, не вертітись. Коли людина вскакує в последній момент в електричку, а буває таке, що людина вискакує, коли двері закриваються. Можна й ногу там оставить, і руку там можна оставить.

За статистикою, тільки на залізниці, що обслуговує Київську область, від початку року травмувалися більш як вісім десятків людей. Основна причина численних переламів та синців - безтурботність пасажирів.

Наталія Мельник, керівник сектору Південно-Західної залізниці:

- Слід памятати, що залізниця - це зона підвищеної небезпеки. Тому треба бути там особливо уважними і обережними. Не слід перебувати в стані алкогольного сп»ягніння. Це знижує увагу. При посадках, висадках з електропотягів слід притримуватися за поручні.

Коли ж тілесні ушкодження пасажир дістає не за власної вини - на такі випадки поширюється Закон про страхування на транспорті. Він зобов'язує перевізника компенсувати завдану шкоду.

Едуард Багіров, правозахисник:

Пассажир обязан потребовать от машиниста или начальника поезда, чтобы составили акт о несчастном случае. С этого момента возникает страховой случай. Если пассажир получил инвалидность 1 группы - это 90 процентов страхового случая, второй - 75, третьей - 50 процентов. В остальных случаях 105 гривен за каждый день больничного.

Проте, за словами правозахисників, отримати грошову компенсацію за каліцтва на залізниці вкрай складно. У більшості випадків потягова бригада підписати акт про інцидент просто відмовляється.

Едуард Багіров, правозахисник:

Необходимо записать данные пассажиров, которые были рядом, которые все видели и могут: раз - выступить свидетелями в суде, два – доказать: случай страховой, несчастный случай, а в третьих - невыполнение должностными лицами своих обязанностей. А это уже, извините, уголовная ответственность.

Тож, щоби не вскочити в халепу, будьте пильними і дотримуйтеся нехитрих правил безпеки на залізниці.

- Треба не стояти на краю платформи. В одній  руці щось несеш, а друга свободна, щоб було за що взятися, в мене такий принцип. В останній вагон і у перший ніколи не сідаю.

Не ломлюся ніколи. Як успіваю, то сідаю, а як ні, то следующу чекаю. От і все.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.