Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 17 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Луцьку при обвалі будинку загинуло дві особи

12 червня 2012, 10:24
Дата ефіру/події: Вівторок, 12 червня 10:24

Двоє загиблих, одна людина в лікарні, кілька десятків - у розпачі й шоці. У Луцьку вночі проти неділі обвалився цілий під'їзд п'ятиповерхівки. Зазвичай такі трагедії стаються через вибухи газу або аварійний стан споруди. Та тут, схоже, було елементарне недбальство. На першому поверсі багатоквартирного будинку у крамниці робили перепланування. 

Наталія, мешканка зруйнованого будинку: 

 - Сусіди з першого під'їзду кажуть, що почули тріскіт. Почали шпалери лупатися навпіл і підвіконні рами з першого поверху. А ми на п'ятому поверсі. Просто я прокинулася від того, що ліжко моє двинуло сильно.

 Таких, як Наталя, що встигли вибігти з помешкань, надворі кілька сотень. Попри те, люди вважають - їм неабияк поталанило. Адже вони вціліли.

Катерина Олексіївна, мешканка зруйнованого будинку:

 Под обоями начало сыпатся. Сыплется и сыплется. Что такое - не знаем. А я говорю, а наш дом старый, то там, наверное, мыши бегают. И только успела вымолвить, все рухнуло. Я в коридоре оказалась, дочка - в спальне, а дед, как спал на диване - так и ушел.

З-під купи плит, цегли й понівечених меблів МНСівці пенсіонера витягли лише по п'яти годинах. Доки дружину відволікає психолог, лікарі бригади швидкої допомоги роблять невтішний висновок.

Володимир Климович, лікар швидкої допомоги:

- Ми тільки що бачили, що витягали людину. Який її стан і що можна сказати: чоловік чи жінка?

- Тіло оглядає судмедексперт, всі коментарі до нього.

- Ну, ознаки життя є?

- Немає ознак: там травми, несумісні із життям. Це чоловік старшого віку.

Загалом, зруйновано вісім квартир. Майже сотня рятувальників і важка будівельна техніка не припиняють робіт ані на мить.

Володимир Грушовинчук, керівник УМНС України у Волинській області:

Розгрібаємо всі ці завали, починаючи з верхніх поверхів. Для того, що є ще надія, що є жива людина. Тому ми проводимо ці роботи.

Постраждалих - до машин швидкої, а ось знайдені на завалі цінні речі - під опис міліціянтам. Працює штаб порятунку, є наметове містечко. Фахівці припускають: може обвалитися й весь будинок. Та почути це на камеру від чиновників - годі!

З яких причин обвалився цілий під'їзд п'ятиповерхового будинку, і міська і обласна влади мовчать. Говорять лише люди. Усе спихають на підвал. Мовляв, там велися ремонтні роботи. Ймовірно, його власник порушив будівельні норми.

Цегляну багатоквартирку звели на початку сімдесятих. Аварійною її не вважали, утім мешканці неодноразово скаржилися до ЖЕКу й міськвиконкому, що будівля просідає. Відреагували лише сьогодні, коли вісім осель раптово перетворилися на руїну.

Микола Романюк, Луцький міський голова: 

Борис Клімчук від адміністрації дає 4 двокімнатні квартири і ми зараз теж виділяємо кошти на 4 трьохкімнатні квартири. Тобто, аналогічні квартири, які були, ми їм дамо. Також мною прийняте рішення по 10 тисяч гривень матеріальної допомоги. Допоможемо меблями, облаштуємо їм життя. 

Хто ж облаштує життя іншим п'ятдесятьом родинам, які теж мешкали в цьому будинку, невідомо. Тим часом за фактом обвалу й загибелі двох осіб прокуратура порушила кримінальну справу. Кажуть, її фігурантами будуть власники підвалу-крамниці та представники проектних організацій, які давали дозвіл на реконструкцію.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.