Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 29 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Бородянці Київської області через грозу розбився літак, 5-ро загиблих

12 червня 2012, 11:55
Дата ефіру/події: Вівторок, 12 червня 11:55

Нещасливий збіг обставин, ймовірно, спричинив трагедію в Бородянці. Там у неділю вранці розбився Л-410 з 20-ма людьми на борту. Судно, що належить українській школі пілотів, трохи не дотягло до летовища. Через грозу, яка, схоже, наздогнала людей у повітрі зненацька. Наслідки жорсткого приземлення - 5-ро загиблих, 15-ро парашутистів у лікарнях. Двоє з них у вкрай тяжкому стані. 

Олександр Мазилін, керівник управління МНС у Київській області:

- Пытался совершить аварийную посадку, произошла катастрофа.

Все сталося вранці. Під час великої грози під Бородянкою впав літак Л-410-й. До аеропорту він не долетів кілометр. Оця купа брухту - все, що лишилося від судна. Коли воно підіймалося в небо - погода, кажуть МНСівці, була льотною. Та вже за кілька хвилин оголосили штормове попередження.

Олександр Мазилін, керівник управління МНС у Київській області:

- По информации, самолет взлетел немножко раньше, чем поступило штормовое предупреждение. Он ещё не успел набрать высоту, поступило предупреждение, он хотел вернуться, и в этот период произошла авария.

Літак упав просто на поле. На борту було двадцятеро людей, двоє пілотів і парашутисти. За плечима деяких тисячі стрибків, декотрі ж мали стрибнути вперше.

Мирослав Кіраль, брат постраждалого:

Він його відтягував, відтягував. Я взагалі казав йому, щоб не стрибав, тому що його вага там 30-40 кілограм, взагалі був проти, щоб він стрибав. Там перелом шийного позвонка, руки не працюють, получається, чи будуть працювати, чи не будуть... Не знаю що.

П'ятеро людей загинули, серед них і пілот. Інші п'ятнадцятеро з різними травмами в лікарнях.

Марина Борисполець, кореспондентка:

Десятеро із п'ятнадцяти постраждалих у авіакатастрофі під Бородянкою нині знаходяться тут, у Київській обласній лікарні. Утім, ніхто з них не захотів спілкуватися з журналістами. Більшість каже - не пам'ятають того, що сталося в літаку.

Двоє постраждалих у тяжкому стані. У них перелами хребта. В інших ушкоджені кінцівки та голови.

Микола Анкін, головний лікар Київської обласної клінічної лікарні:

На сегодняшний день всем выполнены операции, в общем-то вся помощь, которая была необходима, им оказана. Два пациента на сегодняшний день находятся в отделении реанимации, три человека в отделении нейрохирургии и пять человек в отделении травматологии. Всегда есть опасность, но, в принципе, на сегодняшний день состояние их стабильное.

Поки лікарі борються за життя постраждалих, прокуратура Київської області порушила кримінальну справу за фактом недотримання правил безпеки і експлуатації повітряного судна. Що ж до версій аварії, то нині розглядають три основні.

Андрій Швець, керівник відділу Прокуратури Київської області:

- На цей час не можна робити якогось категоричного висновку, є декілька версій: чи це були погодні умови, чи це був людський фактор, чи це було з причин, незалежних від екіпажу, можливо, техніка не спрацювала, категорично стверджувати любу з цих версій, про їх достовірність чи перевагу над іншою, неможливо.

Остаточні результати розслідування будуть відомі лише за два місяці. Українська ж школа пілотів, якій належав літак, аварії не коментує.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.