Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Неякісний товар в інтернет-магазинах: як повернути свої гроші?

14 червня 2012, 12:15
Дата ефіру/події: Четвер, 14 червня 12:15

Крамниці дурять людей та кидають на гроші. Інтернет рясніє численними скаргами ошуканих покупців, права яких захистити не так легко.

Світлана Федик, кореспондент:

- Придбати будь-який товар сьогодні можна, не виходячи з дому. Купувати речі в інтернет-магазинах - зручно і просто. Але наскільки безпечно та надійно?

Не маючи часу бігати крамницями, Юлія замовила взуття в павутинні. Та обнова не тішила, більше обурювала.

Юлія Романюк, мешканка м. Києва:

Заказували товар - це були кросівки Адідас. А прийшли… Такий собі фейк, ще гірший, ніж продається на Троєщині за пару десятків гривень.

Окрім того, дешева підробка наступного дня взагалі розповзлася. Звернувшись до управління захисту прав споживачів, Юлія зрозуміла: купувати у віртуальній мережі - швидко й легко, а ось повернути бракований товар та покарати винних потім - майже неможливо. Продавців нереально знайти.

Юлія Романюк, мешканка м. Києва:

В інтернет-магазині немає ніякої фізичної адреси. Відповідно, представники захисту прав споживачів - вони навіть не мають, куди виїхати, а розшуком вони не займаються.

У Владислава - аналогічна ситуація. Він також купував кросівки і також в інтернет-крамниці.

Владислав Данилин, мешканець м. Києва:

Выбрал кроссовки. Где-то ближе к вечеру их привезли курьеры. Я девушку попросил мне взять два размера - 43 и 44. Померял - все подошло. Были домашние дела - не обратил на них внимание. Рассчитался за кроссовки. Мне не дали ни одного чека.

За взуття Владислав заплатив 720 гривень. Те, що купив китайську підробку, збагнув уже наступного дня.

Владислав Данилин, мешканець м. Києва:

- Клей вылазит из подошвы. Запах от этих кроссовок, как от таблицы Менделеева.

На спробу повернути товар працівники інтернет-крамниці відповіли лаконічно - чекайте кур'єра. Цю фразу вони не втомлювалися повторювати протягом трьох тижнів, але посланець так і не з'явився. Зі скаргами юнак звертався до Держспоживстандарту та Кабінету Міністрів. Марно. Проте деяким ошуканим покупцям таки вдалося повернути свої гроші, надто, коли до справи взялися громадські організації.

Максим Опанасенко, активіст громадської організації: 

- Спочатку подзвонили. Мовляв, чому так працюєте. Вони відповідають - у нас все чесно, все чудово, ви тільки нам надайте інформацію, ми одразу повернемо. Ми їм надіслали всі номери. Вже наступного дня передзвонили і сказали, що всі гроші нараховані. Ну і клієнти почали телефонувати, дякувати, що там ще й бонуси є.

Повернути неякісний товар покупець має право впродовж чотирнадцяти днів після купування. Тож якщо ви стали жертвою інтернет-шахраїв, потрібно одразу реагувати, бо час працює не на вас.

Андрій П'ятов, юрист:

- Если человек получает некачественный товар, купленный в интернет-магазине, в первую очередь нужно обращаться в тот же самый интернет-магазин с требованием либо поменять его на аналогичный, либо требованием вернуть деньги, либо поменять на какой-нибудь такой же самый товар, только другой марки.

Теоретично такі дії покупця правильні, та практика доводить - позбавившись неякісного товару, продавці, зазвичай, залягають на дно та уникають будь-яких спроб з ними зв'язатися. В такому разі треба діяти жорсткіше - зібрати всі документи й податися до прокуратури.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.