Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 10 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Харкові передано до суду резонансну справу про дорожню аварію

14 червня 2012, 12:20
Дата ефіру/події: Четвер, 14 червня 12:20

У Харкові передали до суду резонансну кримінальну справу про дорожню аварію, в якій постраждав 22-річний Олександр Коновалов. На переході його на великій швидкості збила Субару. Водій і пасажири забрали травмованого з місця ДТП, відвезли до лікарні й покинули стікати кров'ю на землі. Там скаліченого знайшли випадкові перехожі. "Свідок" розповідав про цю історію в лютому. Нині Олександр підвівся на ноги, він заново вчить абетку й цифри та намагається згадати студентських друзів.

Батько із сином:

 Давай, вставляй шарик. Жми так его… Молодец, вот так, молодец.

 Після аварії Сашко місяць пролежав у комі, потім з півроку був прикутий до ліжка. Тепер знову вчиться ходити, розмовляти.

Батько із сином:

 Давай, сынок.

Ледь-ледь читає по слогах.

Олег Коновалов, батько постраждалого:

- Он не помнит, какие страны есть, столицы, не помнит, сколько материков. Начинаешь спрашивать у него про виды транспорта - он не помнит, какие. Приходится заново восстанавливать память. Ближайшее, что вот сейчас, он не помнит - что было полчаса, что было час назад. Занимаемся, пытаемся восстановить его.

Сашко потрапив під колеса Субару на переході - поряд із домівкою. Непритомного постраждалого відвезли до лікарні й там кинули - просто на землі. Водія машини незабаром знайшли. Звинувачуваний обрав оригінальну тактику захисту: на допитах він просто мовчить.

Євген Кривоносов, слідчий прокуратури:

- Обвинувачений на контакт зі слідством не йде на підставі статті 63 Конституції України, від надання будь яких свідчень відмовляється.

Молодому водієві закидають недотримання правил безпеки дорожнього руху. Батько Олександра Коновалова обурюється: цього не досить. Каже, кермувальник винний у каліцтві його сина, порушив кілька статей: утік з місця ДТП, не викликав міліції та покинув постраждалого помирати. У прокуратурі це заперечують.

Євген Кривоносов, слідчий прокуратури:

- Останній, спільно із невстановленою особою, вжив заходів, спрямованих на надання потерпілому медичної допомоги, що виключає в його діях свідоме залишення потерпілого у небезпеці.

Олег Коновалов, батько постраждалого:

- Эта статья - оставление в опасности - она не предусматривает условного наказания. А статья по тяжким телесным повреждениям в ДТП - дает шанс получить условно.

Остання надія родини Коновалових - на рішення Феміди. Вони сподіваються на здоровий глузд та неупередженість судді, до якого потрапить справа.

Батько із сином:

- Эта рука у него не действует. Здесь вот пальцы… и чувствительности нет, ничего на этой руке.

Всі ж зусилля батьків тепер зосереджені на здоров'ї сина. Курси масажу, спеціальні фізіотерапевтичні санаторії, програми відновлення пам'яті та функцій мозку - на це потрібні гроші, яких у родини немає. Рідні постраждалого кажуть, що не мстиві й не бажають ув'язнення винуватцеві аварії. Та за грошову допомогу були б вдячні. Натомість навіть не почули людських вибачень.

Олег Коновалов, батько постраждалого:

- Сейчас на уровне ребенка, которому приходится все-все-все заново объяснять, учить. Учимся читать, считать… сложно… Процесс восстановления, врачи говорят, требует длительного периода. Но говорят, что есть год. Еще год.

Батько із сином:

- Давай, сынок.

- Что писать?

- Ты пиши слово "ма-ма".

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.