Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 10 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Луганщині винесено вирок дітовбивці

16 червня 2012, 22:21
Дата ефіру/події: Субота, 16 червня 22:21

На Луганщині завершилося судове слухання у справі зґвалтування й жорстокого вбивства восьмирічної Дарини Біденко. Нагадаємо - торік у жовтні дівчинка прийшла додому після уроків, а потім зникла. Її пошуки в усьому місті були марними. Порізане ж тіло, замотане у простирадло, випадково виявили в шафі в сусідній квартирі. Запідозрили 36-річного сусіду. Вісім місяців тривало слідство. І нарешті винесено вирок дітовбивці.

Того трагічного дня третьокласниця Дарина Біденко, як завжди, повернулася зі школи й зателефонувала батькам. Коли ж за півгодини додому прийшла старша сестра, меншої вже не було. Її одразу почали шукати. Дитину побачили випадково - в шафі в оселі поряд.

Валентина, сусідка загиблої:

- Вроде бы у соседей было дверь не заперта. Они ж по всем соседям бегали. Позвонили отцу - он приехал. Двери открыли - нашли в шифоньере. Неживая была.

Запідозрили 36-ти річного сусіду Дмитра Сафронова. Він 10 років регулярно лікувався у психлікарні. За дві доби убивцю схопили - його впізнали продавчині у крамниці.

Любов Миколаївна, продавчиня:

- Я смотрю - он стоит и фотография рядом на дверях. И я так на на него смотрю и на фотографию. Он улыбается. И ушел. Я говорю - Света, это был маньяк.

Слідчі з'ясували: дівчинка чоловікові відчинила, бо він просив ключі до дверей тамбура - свої начебто загубив. Далі схопив малу, затяг у власну квартиру, завдав кільканадцять ударів по голові, а коли дитина знепритомніла - зґвалтував її. Далі - зарізав і заховав тіло в шафі. На допитах убивця стверджував - нічого не пам`ятає, а захисники наполягали - чоловік шизофреник і судити його не можна. Та експерти-психіатри підтвердили осудність зловмисника. Після цього винесла своє рішення й Феміда.

Олексій Жадан, суддя Ровеньківського міського суду:

- Определить наказание в виде пожизненного лишения свободы с отбыванием наказания в исправительной колонии.

Батьки вбитої дівчинки вироку не оскаржуватимуть. Кажуть, ліпше б убивцю стратили, та в Україні цього не роблять.

Ірина Біденко, мати загиблої:

Мы согласны с решением суда. Единственное, чего боимся - если его адвокат будет подавать апелляцию в Луганский апелляционній суд.

Чи буде звинувачений оскаржувати вирок, поки невідомо. На останньому засіданні суду ані його адвоката, ані родичів не було.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.