Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 15 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Допоможіть дівчинці врятувати маму

19 червня 2012, 13:07
Дата ефіру/події: Вівторок, 19 червня 13:07

Українку, яка через лікарське недбальство під час пологів опинилася в комі, обіцяють поставити на ноги німецькі лікарі. Тепер родичі Маріани Кутах та небайдужі люди шукають грошей, аби доправити хвору за кордон. 

8-місячна Даринка не встигла відчути смак материнського молока. Адже під час пологів її ненька зайшла в кому. 

Світлана Кутах, мати хворої:

Малышка как чувствует, как понимает. Гладит ее по груди. Я так смотрела на нее. А потом, когда мы уехали, через полчаса, говорят, она очень сильно плакала, Марианна. Слезы у нее катились градом.

Родичі впевнені, що всього цього не було б, якби не лікарська помилка під час пологів. Виправити її в Україні не можуть. 

Світлана Кутах, мати хворої:

В Украине нет таких клиник, специалистов. В данный момент нас отправили в восстановительный центр, мы уже лежим с февраля месяца. Там просто ей делают массажи, колют витамины.

Донецькі лікарі зробили все можливе і кажуть, що є певні зрушення. 

Валерій Зінченко, заввідділу Донецької обласної лікарні відновлювального лікування:

Появились незначительные, но признаки малого сознания у больной, глотательный рефлекс, но глотательный рефлекс полностью не восстановлен. Условия пребывания в нашем лечебном учреждении возможно и не совсем благоприятные или, как лучше сказать, для данной больной. Больная нуждается в лечении в более современных отделениях.

Таких фахівців знайшли в Німеччині друзі Маріанни.

Яна Вуркаль, подруга хворої:

Нашли мы клинику в Германии. Помогла ее нам найти мама Данила Сафина, который лежит в этой же клинике, но он из России. У него похожее состояние. Она помогла нам связаться с этой клиникой, чтобы они нам выслали счет и как будет происходить лечение.

Нині Світлана Кутах надіслала документи доньки до Міністерства охорони здоров'я. Там мають вирішити - чи зможуть лікувати Маріанну державним коштом. Адже, щоб повернути маленькій Дарині маму, потрібно сто тисяч євро. Та на державу надія невелика, тож родичі жінки просять допомоги всіх небайдужих.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.