Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Чернівецькій області сталася стрілянина - один загиблий, троє поранених

19 червня 2012, 13:50
Дата ефіру/події: Вівторок, 19 червня 13:50

Пішли дивитися футбол та поплатилися життям і здоров’ям. У місті Вашківцях Чернівецької області до імпровізованої фан-зони увірвалася компанія молодиків і влаштувала стрілянину. Як наслідок - один загиблий, троє поранених. Двоє постраждалих - члени однієї з політичних партій. Утім, правоохоронці кажуть - конфлікт виник суто на побутовому ґрунті.

Стрілянина сталася в цьому будинку, на другому поверсі якого розташована більярдна. Тут на час Євро-чемпіонату місцеві жителі облаштували фан-зону. 15-го червня ввечері сюди приїхали 17-ро молодиків. Після пересварки гості відкрили вогонь.

Петро Коваль, прокурор Чернівецької області:

Було зброї, із показів очевидців, два пістолети барабанних і газовий балончик. Приміняли зброю лише з однієї сторони, зі сторони потерпілих ніхто не приміняв, бо ніякої зброї у них не було.

Під час стрілянини трьох поранили, один постраждалий помер дорогою до шпиталю. Ще двоє нині в лікарні, їхнє життя поза небезпекою. А почалося все того самого дня на ярмарку, влаштованому під час святкування дня народження Івана Миколайчука в селі Чорториї. Приватний підприємець Микола посварився з відвідувачами етнофестивалю, братами Віталієм та Юрієм, і їхнім знайомим Романом.

Олег Попов, заступник керівника УМВС України в Чернівецькій області:

Конфлікт виник на таких, можна сказати, побутових стосунках. Було нанесено декілька ударів, але конфлікт дуже швидко закінчився і в принципі претензій обі сторони не мали.

Насправді ж Микола не заспокоївся, він продовжував пиячити і його образа зростала. Правоохоронцям під час допиту чоловік заявив:

Валерій Склянов, керівник слідчого управління УМВС України в Чернівецькій області:

Почему возникла такая обида? При мне была дочь, несовершеннолетняя, она все это видела, мне стало обидно, почему при дочке меня ударили.

Микола вирішив розшукати своїх кривдників у Вашківцях і ще раз поговорити. Зібрав 17-тьох друзів і разом з ними знайшов опонентів у колишній більярдній під час перегляду матчу. Нині правоохоронці затримали 15-тьох учасників цього злочину. Його ж організатора шукали один день і знайшли в Чернівцях, вдома в його знайомої. Проти 8-х осіб порушено кримінальну справу. У міліції ж запевняють - на політичні погляди та депутатські мандати постраждалих, що нині опинилися в лікарні, нападники не зважали. В обласному осередку партії, членами якої є поранені, з цим погоджуються.

Максим Бурбак, голова чернівецького обласного осередку політичної партії:

Міг бути будь хто. Чому зараз ситуація з охороною громадського порядку в такому жалюгідному стані, чому зброя потрапляє до людей нетверезих, неврівноважених, ось це питання треба задавати. Я не говорю, що це депутати. Чомусь так сталося

Ще двоє учасників стрілянини досі в розшуку, один з них того вечора застосовував газову зброю. 4-х нападників звинувачують у навмисному вбивстві, їм загрожує від 10 до 15 років неволі або довічне ув'язнення.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.