Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Києві мешканці багатоповерхівки виступили проти голови ОСББ

20 червня 2012, 10:47
Дата ефіру/події: Середа, 20 червня 10:47

На столичній Троєщині мешканці багатоповерхівки не можуть позбутися голови об'єднання співвласників будинку. За 24 роки управління жінка встигла розбудувати на підпорядкованій території власний бізнес – кав’ярню та крамницю.

Цей багатоквартирний будинок на вулиці Маяковського міг би стати зразковим. Раніше він був кооперативним, а вже 10 років як він перейшов під управління ОСББ. Чи не у всіх під'їздах - орендарі. Тож будинок мав би непогано заробляти. Втім, зиску від винайму мешканці не бачать. Люди стверджують - очільниця ОСББ давно керує собі на користь.

Василь Миколайович, мешканець будинку:

- Зі счетов деньги знімалися, куди йшло - неізвестно, ніякої інформації немає, бухгалтер нічого не показувала, ні єдиної бумажки, в оренду здається приміщення в домі, ніхто не знав, скільки за оренду цю плотиться, куди гроші ідуть. Оренду давала, скільки кому хтіла.

Про всі ці оборудки керівниці ОСББ люди дізнались рік тому, коли жінка звільнилася з посади. Тоді вона пішла - залишивши будинок з великими боргами. Нині ж, коли мешканці обрали нового голову, жінка несподівано повернулася - через суд.

Катерина Павлівна, мешканка будинку:

- Мы то и делали, что целый год работали, чтобы погасить ее долги. Почему? Вот я задаю вопрос, я хочу спросить, почему она, уходя - оставила эти долги, а сейчас, когда долгов почти уже нет, человек возвращается решением суда, проигнорировав наше общее собрание, общее собрание ее не выбрало.

Чому через суд відновилась на посаді, керівниця ОСББ пояснює просто:

Ніна Лисенко, голова ОСББ:

- Люди меня просят, чтобы я вернулась, для того чтобы навести порядок. Я 24 года отработала в ОСББ.

Втім, чому саме суд, а не ті ж таки люди, повернули жінку на посаду, вона не каже. Однак у її опонентів є пояснення. За роки своєї плідної роботи в ОСББ його очільниця розбудувала в цьому будинку власний бізнес - викупила 3 квартири, облаштувавши кав'ярню і крамницю. Втратити таке місце вона не хоче. Тож нового, обраного людьми голову ОСББ, називає загарбником влади.

Ніна Лисенко, голова ОСББ:

- Вот это сборище, что вы устроили, вы не имеете права на моей частной собственности устраивать балаган, я вам еще раз повторяю - в суде, в прокуратуре и в РОВД материалы, а то, что сейчас, последние вздохи - так им можете и передать - будет ревизия КРУ, потому что идет разбазаривание денег.

А на звинувачення у незаконному використанні грошей ОСББ у свій бік жінка відповідє:

Ніна Лисенко, голова ОСББ:

- Я с 94 года работаю в бизнесе, это мой бизнес, у меня было КРУ. Результаты КРУ- они инициировали КРУ.

Перевірку, яка не знайшла порушень у роботі голови ОСББ, проводила ревізорка, що за дивним збігом обставин викупила в цьому таки будинку приміщення під офіс - стверджують мешканці.

Наталя Іванівна, мешканка будинку:

- Оце той під'їзд, який за часів правління Лисенко викупила її голова ревізійної комісії своєму сину. Це - адвокатська контора - він тепер захищає інтереси Лисенко Ніни Дмитрівни.

Нині люди сподіваються скликати збори ОСББ і таки затвердити на посаді нового голову, який піклуватиметься про будинок, а не про власний бізнес. Тим часом програма "Свідок" надіслала офіційний запит до столичної прокуратури з проханням перевірити фінансову діяльність керівниці, на яку нарікають мешканці будинку на вулиці Маяковського, 5.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.