Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 28 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Одещині 36 осіб отруїлися хімікатами

22 червня 2012, 10:44
Дата ефіру/події: П’ятниця, 22 червня 10:44

Чотири десятки людей отруїлися хімікатами. Інцидент стався напередодні на Одещині. Співробітники виноградника підв'язували кущі. І саме в цей час сусіднє поле кропили хімією. Підприємство факт отруєння спростовує. Тож цією справою ще більше зацікавилася прокуратура.

Надзвичайна пригода сталась у селі Оксамитному на державному виноградарському підприємстві, до речі, найстарішому та найліпшому в районі. Печіння в горлі, головний біль, підвищення тиску, висипання на шкірі - з такими симптомами до лікарні звернулось 16-ро людей. Всі вони працювали на виноградному полі, аж раптом їм стало зле.

Олександр  Козак, керівник Болградської лікарні:

Вчера в 12:30 поступила первая группа людей, их было 17 человек, которых доставили с поля. Все они были с признаками незначительного, будем так говорить, первой стадии, отравления фосфоро-органическим соединением. Как мы уточнили - это Б 58, а затем до 14:30 было доставлено ещё, те, кто работал, и всего было 36 человек.

Усього в бригаді працювало 45-ро людей, але погано стало тільки жінкам. З Одеси терміново приїхали фахівці, оглянули постраждалих та надали необхідну допомогу. Вранці майже всім поліпшало, їх відпустили додому. У лікарні залишається троє жінок. З журналістами вони спілкуватись не захотіли. На підприємстві  поки про ситуацію не говорять, чекають на висновки створеної комісії.

Василь Живора, керівник відділу охорони праці дослідного господарства ім. О.Суворова:

Есть порядок расследования, утвержденный Кабинетом министров. В данном случае мы ведем разговор о трех пострадавших, поскольку в настоящее время на больничной койке находится три пострадавших человека.

Але поза кадром розповіли свою версію: найімовірніше - це не отруєння, а тепловий удар. Аргументують тим, що підвело здоров’я не всіх працівників. Але в прокуратурі Болградського району вважають - подія надзвичайна, порушення точно є, залишається тільки з’ясувати, хто винний.

Дмитро Цоєв, прокурор Болградського району:

Кто допустил нарушение со стороны должных лиц предприятия - то ли те, которые производили в неположенном месте в неурочное время работы по использованию химикатов, либо те лица должностные, которые вывели эту бригаду на этот же самый участок, где проводились работы.

Отруєння хімікатами - недуга норовлива. Спочатку симптомів може і не бути, та потому імовірні різні серйозні хвороби. Насамперед страждає нервова, серцево-судинна та дихальна системи. Тож за три місяці всі постраждалі пройдуть повторне обстеження.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.