Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 2 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Декілька пожеж сталося в Україні через нехтування правилами безпеки

24 червня 2012, 15:57
Дата ефіру/події: Неділя, 24 червня 15:57

В Україні напередодні було гаряче. Масштабно палало одразу в кількох містах. Не минулося і без трагічних наслідків. А все - через недотримання елементарних правил пожежної безпеки.

Запоріжжя - у вогні. Напередоні тут з різницею у декілька годин сталося кілька величезних пожеж. Полум’я охопило до півтисячі квадратних метрів. Гарячими точками на мапі міста стали великий супермаркет та склад хімречовин.

Юлія Баришева, помічник керівника ГУ МНС у Запорізькій області:

Сложность в тушении пожара заключалась в том, что горело большое количество легковоспламеняющихся жидкостей, а именно битум, лаки, краски, растворитель и площадка в 400 квадратных метров фактически была одним большим факелом.

Пожежу в супермаркеті вдалося локалізувати за 20 хвилин. Можливо, це сталося б ще швидше, аби гідранти були справні. Тепер на підприємство, що відповідає за їхній робочий стан, чекають великі штрафи. А причиною займання рятувальники вважають недбало кинутий недопалок.

У Львові зайнялося в помешканні першого поверху чотириповерхівки. Товариство з двох жінок та їхніх кавалерів так "запалювало", що загорівся диван у квартирі. Вогонь швидко перекинувся на інше хатнє начиння. Полум’я було невеликим, однак один із чоловіків устиг добряче надихатися чаду. Його бездиханне тіло вогнеборці знайшли на обгорілому дивані. Троє горілчаних товаришів загиблого тепер у лікарні.

Віталій Туровцев, керівник відділу ГУ МНС у Львівській обл.:

- Дана пожежа виникла внаслідок необережності при курінні або необережного поводження з вогнем, тому що характер знищених речей і диван - найбільш ймовірна причина.

Гаряче було і в Харкові. Спалахнуло на другому поверсі житлової шестиповерхівки. МНСівці вже мають кілька версій займання. Одна з них - підпал. З’ясувалося - напередодні пригоди у приміщенні також пиячили двоє приятелів. Один з них намагався приборкати полум’я самотужки. Натомість - дістав опіки. Ще двоє сусідів отруїлися чадним газом. Інших тридцятьох мешканців будинку вчасно евакуювали рятувальники.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.