Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 6 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Як не стати жертвою шахраїв на дорозі?

24 червня 2012, 16:03
Дата ефіру/події: Неділя, 24 червня 16:03

Хабарницька слава українських ДАІвців не дає спокою шахраям. Кожен курортний сезон вони з’являються на трасах, вдягають мундири, що дуже схожі на форму ДАІ, і вимагають у водіїв гроші. У зоні ризику - туристи з-за кордону.

Росіянка Надія їде з родиною з Тюмені. Однак на запорізькій Набережній магістралі їй довелося пригальмувати. ДАІвці проводять лікнеп - як не стати жертвою шахраїв на дорозі.

Влітку на трасі Харків-Симферопіль багато хто ризикує зіштовхнутися із фальшивими ДАІвцями. Під прицілом шахраїв, які вдягають мундири, схожі на форму ДАІ, традиційно гості з Росії, Молдови і Білорусі. А цьогоріч і європейці.

Андрій Топчій, керівник сектору УДАІ в Запорізькій області:

Выставляют всевозможное оборудование под предлогом эко-постов. Предлагают водителю пройти проверку уровня СО2 на автомобиле, непонятными квитанциями работают, выдают. То есть взымают непонятые штрафы.

Справжні інспектори працюють тільки на спецавтівках, номери на синьому фоні, в них є посвідчення, жетон, і стягувати штраф на місці вони не мають права. Торік у Запорізькій області затримали три гурти самозванців. Цьогоріч про одного такого доповіли колеги з Дніпропетровська. Втім, на дорозі можуть працювати і добровольці. Однак їхня роль реґламентована і на трасі за містом їх не зустрінеш. Щодень на вулиці Запоріжжя виходить  до півсотні співпробітників спецпідрозділу "Радар". Вони допомагають інспекторам, але лише за їхньої присутності. У дружинників немає погонів і жетонів, але є посвідчення з печаткою ДАІ.

Олексій Гранченко, заступник керівника штабу спецпідрозділу Радар:

У нас вкладыш есть, удостоверение автодружинника Радар, печать ГАИ. Здесь - о проделанной работе штампики, каждый месяц ставятся. О том, что автодружинник выходит дежурить на дороги города.

Шахраїв, констатують справжні інспектори, затримати непросто. А якщо й спіймають - їхні жертви вже за багато кілометрів і до міліції навряд чи поскаржаться. Так що, кажуть у ДАІ, головна зброя автомобіліста у протистоянні з псевдо-правоохоронцями - інформованість.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.