Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 6 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Івано-Франківській області затримали судмедекспертів, які вилучали фрагменти з мертвих тіл

26 червня 2012, 15:12
Дата ефіру/події: Вівторок, 26 червня 15:12

Судмедекспертів, що вилучали біологічний матеріал у трупів, затримали на Івано-Франківщині. Цілий гурт працівників лабораторії діяв уже кілька років. Фрагменти кісток і шкіри вилучали з мертвих тіл на продаж.

Усе нібито й законно. На перший погляд. Угоду з "Біоімплантом" підписали ще п'ять років тому. До роботи залучили найліпших спеціалістів. Але УБОЗівці знайшли певні порушення в процедурі забирання біоматеріалів. Правоохоронці кажуть, родичам померлих обіцяли прискорену та безоплатну процедуру розтину за те, що не будуть проти вилучення тканин.

Олег Кіпер, заступник прокурора Івано-Франківської області:

- Повного пакета необхідних документів для таких вилучень немає. Правоохоронні органи, як це передбачено законом, не повідомлялися про такі вилучення. У зв'язку з цим і була порушена кримінальна справа.

В обласному бюро судмедекспертизи здивовані. Виявлення порушень для них стало цілковитою несподіванкою. Кажуть, півроку тому їх вже перевіряли й УБОЗівці, і СБУ, і представники "Біоімпланту". Хоча, припускають, певні недотримання нормативних документів могли бути. Але суто технічні.

Олександр Мудрецький, керівник Івано-Франківського обласного бюро судмедекспертизи:

- Я думаю, що були якісь порушення у методах забору. От приблизно так.

Під підозрою - троє лікарів-судмедекспертів, медсестра та їхній кервіник. Нині цією справою опікується прокуратура.

Василь Гультайчук, керівник сектору УМВС в Івано-Франківській області:

- Кримінальна справа порушення за статтею 143 частиною 5. А це йдеться про порушення встановленого законом порядку трансплантації органів людини, за попередньою змовою осіб. За це передбачене покарання від 5 до 7 років.

Охочих віддати частини тіл загиблих родичів у бюро було не так вже й багато. Наприклад, цьогоріч - жодного. Нині чотирьох фігурантів кримінальної справи затримано. Триває слідство.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.