Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 5 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Спека спровокувала масову загибель риби у Азові

27 червня 2012, 11:25
Дата ефіру/події: Середа, 27 червня 11:25

У Азовському морі масово гине риба. Спекотна погода спровокувала нестачу кисню у воді і бичок почав задихатися. Тушками засипало курортне узбережжя Бердянської коси в Запорізькій області.

Майже увесь берег Бердянської коси вкритий мертвою рибою. Тільки за вихідні комунальники вивезли на утилізацію більш ніж 25 тонн бичка. Епідеміологи моніторять стан морської води.

Микола Гордієнко, головний санітарний лікар Бердянська:

Вчерашние анализы воды сегодня показали о том, что кишечная палочка в пределах нормы. Нет патогенной микрофлоры. Имеется, конечно, запах от воды и имеется уменьшена прозрачность. Поэтому эпидемиологической опасности вода эта не составляет.

Фахівці кажуть: причина загибелі бичка - спекотна та безвітряна погода. Кисню у воді забракло. Риба задихається. Міські чиновники запевняють - усунуть наслідки мору якнайшвидше.

Олексій Бакай, міський голова Бердянська:

- Наши упреждающие мероприятия позволят так, что в течение ближайших суток у нас будет порядок, если вновь не будет дополнительного выброса бычка. А если он даже будет, то мы сегодня наметили дополнительны меры, которые позволят нам навести порядок.

Іхтіологи та старожили кажуть - масова загибель риби в Азовському морі припиниться з посиленням вітру. За прогнозами синоптиків, це може статися найближчими днями. Втім, і нині найзатятіших відпочивальників проблема не зупиняє.

Клим, відпочивальник з Донецької області:

- Мы приехали из Урзуфа купаться здесь. Здесь бычков, конечно, так же много, как и там. Но купаться здесь не страшно, чистая вода, даже чище, чем в Урзуфе.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.