Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Бабцю з Київської області судитимуть за вирощування маку

27 червня 2012, 11:31
Дата ефіру/події: Середа, 27 червня 11:31

Сім років позбавлення волі загрожує літній пенсіонерці з Київщини. За ґрати 76-річна бабця може загриміти за пристрасть до пирогів із маком.

Надія Михайлівна, підозрювана:

- Я вже тут 50 год живу.

- А мак вирощували кожен рік?

- Боже спасі. Оце, на великий жаль, оце зробила цей год. Щоб не кропить жуків, я посію трошки маку. Оце посіяла на свою голову.

Не думала й не гадала сімдесятишестирічна баба Надя, що на схилі літ може загриміти до буцегарні. А виною всьому - склянка маку, що її посіяла на начинку для улюблених пирогів.

Надія Михайлівна, підозрювана:

- Трах! Упала і поломила ногу в двох місцях. Лежала 2 місяці, оце третій місяць, як гіпс скинула. Я його не подужала проривать і він густий, засипало його.

Коли ж захований у кукурудзі маковий лан рясно зацвів - до бабуні постукалися правоохоронці. Зілля скосили, а проти пенсіонерки порушили справу.

Валентин Романюк, керівник сектору Миронівського  РВ міліції:

- Перерахувавши, вийшла загальна кількість чотири тисячі п'ятдесят чотири рослини. Даний мак було направлено на експертизу. За висновком експерта, даний мак являється маком снотворним, який являється наркотичним засобом.

Звістка про те, що в баби Наді проблеми із законом, швидко облетіла село. Шоковані сусіди у кримінальні наміри старенької віри не ймуть. Однак і про те, що вона полюбляє пироги з маком, чують уперше.

Катерина Антонівна, мешканка с. Юхнів:

- З маком не пригощала. З капустою пече, з квасолею пече. А з маком? Я не бачила в неї маку.

Хай там як, а бабця Закон порушила - кажуть правоохоронці. За вирощування отрути нині суворо питають і зі старого, і з малого.

Петро Голосний, заступник керівника УБНОН  в Київській області:

- Було виявлено на території Київської області 58 фактів незаконних посівів нарковмісних рослин. Тобто це опійний мак і конопля. На даний час порушено 23 кримінальних справи. Частина 2 ст. 310 передбачає відповідальність від 3 до 7 років позбавлення волі.

Надія Михайлівна, підозрювана:

- Я його віками не буду, і другим людям скажу, хай не садять його, шоб він провалився і згорів був.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.