Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 16 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Одесі відпочивальники звинувачують рятувальників у недбалості

27 червня 2012, 11:47
Дата ефіру/події: Середа, 27 червня 11:47

Спека й відпустки ваблять людей до води. А вона, як відомо, не вибачає легковажності, пияцтва та самовпевненості. Сумна статистика надзвичайних пригод мало не щодень поповнюється загиблими. Надто, якщо місце для купання не облаштоване. Та випадок на одеському пляжі доводить - наявність рятувальників теж не гарантує порятунку.

Пригода сталась на пляжі Ланжерон десь о третій дня. Першим помітив потопальника Віктор. Хлопець плавав під водою з маскою та ластами.

Віктор Прокопенко, свідок:

- У меня одна ласта спала на дно и я поплыл её доставать, и увидел человека. Сначала подумал, что просто проплывает какой-то человек, потом я вынырнул, заново нырнул, посмотрел, что он не двигается, сразу же побежал в спасательный пункт. 

Світлана Оліх, свідок:

- Я засекала время от момента, когда мой друг побежал сообщить спасателям, и до момента, когда приехала спасательная служба, прошло сорок минут. Потому что, когда обратились туда, там реально не было спасателей и некому было вообще что-либо делать, потому что начальник ругался, что нету людей на вышках, что вообще он не знает, где они находятся, что он найдет хоть кого-то более не менее адекватного, кто может сюда подъехать - это факт. 

Проте рятувальники запевняють: на місце прибули одразу, щойно їх покликали. А щоби не виникало питань про алкогольне сп'яніння, наступного дня всі гуртом пішли здавати аналізи.

Анатолій Воробйов, керівник рятувальної станції Приморського району м.Одеси:

- Прибыли мы, вот, и по словам и очевидцев, и я вам говорю, что буквально через три минуты. Водолаз не терял время даже он не одевал ни гидрокостюм, ни одевал акваланг, он взял легкий баллон с собой с загубником и нырял для того, чтобы не потерять время, нырнул и с первого же раза буквально его обнаружил.

Олександр Трахтенберг, матрос-рятувальник:

- Вытащив его на плиты за траверсом номер один, приступил к реанимационным работам, мне помогали ещё там люди, медсестра пришла, помогала с медпункта. Ввиду того, что я человек непьющий и не курящий, так что обвинения какие-то ложные в том, что мы были неадекватны или мы там не производили каких-то действий - это все ложь.

Але врятувати постраждалого так і не вдалось. Ані медсестра, ані швидка, яка приїхала згодом, зарадити вже не змогли.

Олена Волковинська, медсестра КП Ланжерон:

- Мы ему делали реанимационные мероприятия, но он начал синеть, потом начался отек легких, у него пена со рта пошла, он синий, когда я уже пришла, он был синюшный. 

Нині міліціянти проводять перевірку за цим фактом. Особу загиблого вже з'ясували. А рятувальники тим часом заявляють, що судитимуться з тими, хто звинувачує їх у несумлінній роботі.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.