Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 14 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Черкащині школярка врятувала з води старшу дівчинку

28 червня 2012, 10:45
Дата ефіру/події: Четвер, 28 червня 10:45

Дитина врятувала дитину в Чигирині: 9-річна школярка витягла з води на два роки старшу дівчинку. Маленька Ліза Павленко, як побачила товаришку, що не вміла плавати, посеред річки - стрімголов кинулася на допомогу.

Ліза щоліта приїздить з Києва до Чигирина на відпочинок до рідні. У п'ять років дідусь навчив онуку плавати, відтоді з річки її просто не витягнеш. І того дня вони разом відпочивали на пляжі. Дитина пригадує, коли пірнала, побачила дівчинку, яка пливла обличчям донизу.

Ліза Павленко, рятівниця:

- Я підпливла і витягла її за руку там, де я вже стою, бо там було глибоко, дивлюсь - в неї губи сині і глаза ніяк не відкриваються, витягла туди її на берег, а потом позвала дорослих.

На крик про допомогу прибігли дідусь Лізи та родичі потопальниці, що відпочивали поряд. Микола Павлович розповідає, дитина не подавала жодних ознак життя. Її дивом вдалося відкачати.

Микола Захарченко, дідусь Лізи:

- Тут чоловік був ще такий чорнявий молодий, йому років 40, і ми з ним удвох начали качать її під груди, запускать дихання. Якби вона її хвилини на три - чотири пізніше витягла, ми б з нею нічого не зробили, там би уже все…

Врятована дівчинка на 2 роки старша за Лізу, про це повідомили в чигиринській лікарні, куди доправили постраждалу. Дитина теж приїхала в Чигирин на відпочинок до родичів, але з півночі Росії. Її стан нормальний, нині мала - на амбулаторному лікуванні. Її рідні ані з журналістами, ані з МНСівцями спілкуватися не захотіли.

Олексій Ткаченко, керівник караулу Чигиринського райвідділу МНС України в Черкаській області:

- Відпочивали на березі, але не подивилися за своєю маленькою дитинкою, яка взагалі не вміє плавати. Неадекватні люди просто-напросто із того, що не можна до них ні запитання до них поставити, ні відповіді почути.

Лізу Павленко за її дорослий вчинок працівники МНС номінуватимуть на премію Всеукраїнської акції "Герой-рятівник року".

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.