Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 14 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Житомирщині однорічна дитина постраждала від самогону

29 червня 2012, 13:11
Дата ефіру/події: П’ятниця, 29 червня 13:11

Лихо від самогону: в Бердичеві на межі життя й смерті опинилася однорічна дівчинка. Її бабуся гнала на кухні горілку й протизаконна діяльність обернулася жахливою трагедією - маля перекинуло на себе пекельне вариво.

Горілка шкодить не лише дорослим любителям перехилити чарчину, але й малим дітям. У Бердичеві 57-річна жінка на кухні свого будинку облаштувала ґуральню. До всього мала пильнувати за своєю однорічною онукою. Та недогледіла.

Генадій Рудницький, старший дільничний інспектор Бердичівського МВ міліції:

- Жінка за місцем свого проживання займалась виготовленням самогону. Її онука перекинула на себе даний самогон, а так як були запалені конфорки, то вона загорілася. В результаті вони отримали опіки різного ступеня важкості.

Бабуся кинулася на допомогу, та дитина вмить спалахнула, наче свічка. Внаслідок - жінка з опіками кінцівок у лікарні, а за життя дівчинки борються лікарі, адже в неї обпечено 90% тіла.

Богдан Никитенко, завідувач центру опіків та пластичної хірургії Житомирської обласної лікарні:

- Дитина прооперована. Їй поставили трахеостому для штучної вентиляції. Забрано 15 відсотків опіків, закрито штучним покриттям. Сьогодні стан дитини нестабільний. Вона в будь-який  момент може померти, але якщо буде дитина компенсувати, ми продовжуватимемо і оперативне втручання, якщо буде дозволяти її стан.

Правоохоронці кажуть - бабусю постраждалої не раз притягували до відповідальності за виготовлення і зберігання самогону. Та ані штрафи, ані спілкування з міліцією не переконали 57-річну жінку покинути протизаконну справу.

Генадій Рудницький, старший дільничний інспектор Бердичівського МВ міліції:

- Дана особа в 2010 році притягувалася до кримінальної відповідальності за збут. Після цього до неї навідувалися в рамках профілакт. заходів. Вона неодноразово притягувалася до адмін. відповідальності за зберігання, але, нажаль, належних виводів вона не зробила і через що стався даний випадок.

На чужих помилках треба вчитися - кажуть міліціянти і вкотре закликають людей не ставати на слизьке заради зеленого змія. Адже алкоголь не тільки шкодить здоров'ю і руйнує сім'ї, але, як у цьому випадку, загрожує життю невинної малечі.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.