Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Дитина потребує донорів для лікування опіків

4 липня 2012, 10:55
Дата ефіру/події: Середа, 4 липня 10:55

Молоде подружжя з Одещини просить небайдужих людей стати донорами для їхнього десятимісячного синочка. Малюк перевернув на себе чайник з окропом. Нині він в опіковому центрі столиці. Щодня хлопчик потребує дорогих препаратів та чималої кількості крові. Останньої катастрофічно не вистачає.

На цьому знімку усміхнений Максимко незадовго до нещасного випадку. Його мама пригадує, того вечора поралася на кухні, малюк був поряд.

Ганна Лузик, мати постраждалого хлопчика:

- Он бегал на ходунках, зацепил чайник и перевернул на себя.

Все сталося миттєво, перелякані батьки одразу доправили сина до лікарні. І вже за кілька годин Максима везли до Києва.

Ганна Лузик, мати постраждалого хлопчика:

- Состояние тяжёлое сразу было. Давали меньше процентов ожогов, в городе больше, а здесь ещё больше. Прогнозов никаких не дают, вчера была третья операция, ему на ручках переложили собственную кожу, будут смотреть, как будет приживатся.

Володимир Калашников, завідувач реанімаційного відділення Київської лікарні №2:

- Естественно, дефицит живой непоражённой кожи есть, но мы ж делаем операцию в несколько этапов. Операции происходят через 2-3 дня после компенсации предыдущей и происходит от 5 до 15 процентов за одну операцию.

Скільки ще разів оперуватимуть малюка, лікарі не знають. Та втішають - поки прогнози оптимістичні. Однак щодня Максимко потребує ліків і багато крові. Тож батьки й лікарі просять відгукнутися небайдужих людей стати для малюка донорами. Група крові значення не має. 

Володимир Калашников, завідувач реанімаційного відділення Київської лікарні №2:

- Из 400 мл крови - это стандарт одного донора - получается 50-70 мл альбумина, практически в 5 раз меньше, такого альбумина этому ребенку нужно от 100 до 200 мл, в среднем 10-12 доноров в сутки.

Здати кров можна як в самому опіковому центрі, так і на Київській станції переливання. Більше інформації ви можете довідатися в самих батьків за телефоном, що бачите на екрані.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.