Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 13 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Апеляційний суд Дніпропетровщини скасував виправдовувальний вирок вбивці

5 липня 2012, 23:17
Дата ефіру/події: Четвер, 5 липня 23:17

Таки посадили. На Дніпропетровщині в резонансній справі екс-депутата, що отримав лише два роки умовно за вбивство людини, поставили крапку. Нагадаємо: позаторік обранець Софіївського району Олександр Таран розстріляв 25-річного Олександра Югая на очах у родини. Вбивці дали умовний термін і звільнили просто в залі суду. Прокуратура області абсурдний вирок оскаржила. І от апеляційний суд Дніпропетровщини постановив - сидіти за ґратами депутатові 14 років.

Убивство перед очима купи свідків сталося на день молоді два роки тому в Софіївському районі. 27-річний Олександр Югай із родиною та друзями приїхали відпочити  на ставок. Але охоронцеві водойми, орендарем якої виявився депутат місцевої райради Олександр Таран, не сподобалось, як селянин припаркував свою "Таврію". Наглядач побив прибульця та вигнав з пляжу. Але на цьому не зупинився, поїхав за підмогою. Разом із народним обранцем застали чоловіка вже вдома. Й з погрозами рушили до господаря. Той зробив попереджувальний постріл з мисливської рушниці в повітря, і за секунду дістав кулю в груди. Розстріляли людину на очах у маленького сина. Менше ніж за рік Криворізький суд призначив депутатові Тарану 14 років ув'язнення. Захист підсудного тоді подав апеляцію, мовляв покарання занадто суворе.

Дмитро Югай, брат загиблого:

- Я был в 5 метрах от него, когда он стрелял. И я с самого начала утверждал, что это предумышленное убийство. 

Та після другого розгляду справи Довгинцевський суд Кривого Рогу дав місцевому земельному баронові два роки умовно. Саму ж справу перекваліфікували з навмисного вбивства на перевищення самооборони. Екс-депутата звільнили в залі суду. Занадто гуманне, навіть абсурдне рішення здивувало і вищу Раду юстиції. Довгинцевських служителів Феміди заходилися перевіряти. Не здалася і родина загиблого. Обласна прокуратура своєю чергою на неправомірне рішення подала апеляцію. І ось 4-го липня 2012-го Апеляційний суд Дніпропетровської області постановив...

- Назначить Тарану Александру наказание в виде 14 лет лишения свободы.

Адвокат та родина загиблого вважають цей вирок справедливим, а от сторона засудженого - ні.

- Я буду писать кассацию.

- Еще раз: что Вы будете делать?

- Кассацию писать. Добиваться справедливости. Все без коментариев.

На касацію в засудженого є місяць, рішення вищого спеціалізованого суду з громадянських та кримінальних справ буде остаточним.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.