Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 7 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Києві сестра вигнала брата на вулицю заради квартири

6 липня 2012, 10:20
Дата ефіру/події: П’ятниця, 6 липня 10:20

До програми "Свідок" із проханням про допомогу звернувся 60-річний мешканець Києва. Рік тому чоловік вийшов зі своєї оселі по хліб і досі не може туди повернутися. Історія безхатченка зі столичною пропискою.

- А интересно, если я вызову милицию, что будет дальше?

Ось так зустрічає цього чоловіка батьківська квартира. Киянин прожив тут майже все своє життя. Рік тому він вийшов звідси по хліб, а як повернувся - остовпів.

Валерій Шайтаров, мешканець м. Києва:

- Вот с этой же сумкой подхожу, смотрю - глазам не поверил. Зрение привыкло,что дверь зеленая. Стоит вот эта дверь, которая сейчас, бронированная дверь.

До помешкання, де він жив разом зі старшою сестрою та хворою матір'ю, киянин того дня так і не потрапив. Після безсонної ночі на лаві біля під'їзду надумав викликати міліцію.

Валерій Шайтаров, мешканець м. Києва:

- Приехали два сержанта, постучали в дверь. Стучали-стучали, а сестра - а я милицию не вызывала. А Ваш паспорт? - Так у Вас же прописка на Королева. Ничем не можем помочь. У вас нет тут прописки - А  где же мне ночевать? - А вот идите в бомжатник.

Однак у притулку для безхатченків небораці теж відмовили. Мовляв, штамп у паспорті є - значить, не волоцюга. Отут і пошкодував чоловік, що досі не виписався з житла, яке тридцять років тому подарував колишній дружині. Саме коли його  сім»я розпалася, він і оселився в батьківському помешканні. Каже, рідним довіряв, тому й мешкав без реєстрації.

Ірина Біба, помічник керівника Солом"янського РВ міліції м. Києва:

- Заяви цього громадянина стосовно речей, які залишилися в квартирі, і стосовно того, що його не пускають в квартиру перевірені, зібрані матеріали, зібрані свідчення інших людей і звичайно мешканки цієї квартири. Вони не містять складу злочину.

Тепер безхатько з київською пропискою поневіряється по знайомих. У колишньої дружини давно нова сім'я, а рідна сестра і знати його не бажає.

- Чи ви знаєте цю людину? Хто це такий?

- А як же! Сусід.

- А чи давно ви його знаєте?

- Та скільки тут живу. З 71-го року.

- Я знаю этого человека. Это сосед, выше этажом живет. Сестру знаю Аллу, папу знала, умер уже он, а маму не знала.

Про смерть матері чоловік довідався випадково, коли пішов до ЖЕКу. Там його й повідомили, що квартиру приватизувала сестра, начебто як єдина спадкоємиця. Щоби дізнатися, чи зможе вигнанець повернути собі бодай якісь квадратні метри - ми звернулися до правозахисників. 

Іван Боднарук, правознавець:

- Стати спадкоємцем можна або за заповітом, або за Законом. Він є прямим сином, таким чином його частка тут визначена абсолютно чітко. А нотаріус не впевнився у тому, що є інший спадкоємець, тобто рідний брат цієї жінки.

Нині Валерій Шайтаров готується позиватися до сестри у суді. Чоловік сподівається на справедливість Феміди.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.