Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 7 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Сумщині жінка ледве не загинула від укусу павука

18 липня 2012, 00:29
Дата ефіру/події: Середа, 18 липня 00:29

Безхребетний нападник. У місті Охтирці, на Сумщині, ледь урятували жінку після укусу павука. І навіть не всім відомого отруйного каракурта, а такого собі маленького й, на перший погляд, мирного створіння.

Коли Ірина йшла додому з нічного чергування - вона працює в лікарні - навіть гадки не мала, що за годину її привезуть на роботу машиною швидкої допомоги. Жінка почала знімати випрані речі.

- Я схватила шорти, і він мене отак клац.

Господиня почала розглядати випране і здивувалась.

Ірина Страшненко, мешканка м. Охтирки:

- Там таке наплело, як ото паутина плететься на деревині, і він сидить, він такий среднего роста, средина біла и ножки салатові, я кричу чоловікові, подивіться, в мене таке ще ні разу не було.

Та вже за мить подив змінив страшенний біль.

Ірина Страшненко, мешканка м. Охтирки:

- Сильна боль така, як мене хтось, оси покусали, рука отут вся начал німіть, ну так плечи, все, я ото, всередині щось сладкувате було, як вроде конфет ото насмокталась сладких.

До лікарні жінка потрапила вже в дуже тяжкому стані, павуча отрута почала діяти на органи дихання - постраждала задихалася. Сироватки для таких випадків у медичному закладі не було, тож рятували загальними заходами.

Анатолій Воронін, анестезіолог Охтирської районної лікарні:

- Дезінтоксикацію капали, обезболили, пришлось обезболювать наркотиком. Всі животние яди, вони белковий состав, а белковий состав, раз белок, значить первоє - анафілаксія іде, может умереть просто от анафилактического шока.

Восьмилапого нападника тоді ніхто не затримав, а за словесним портретом фахівці його впізнати не беруться.

- Под такое описание большое количество пауков подходит, ну как минимум 30 видов из фауны Сумской области.

Втім, пояснюють, павук - істота не агресивна, його просто спровокували.

Олександр Говорун, доцент кафедри зоології Сумського Державного педагогічного університету:

- Вообще-то у нас все пауки ядовитые, но одни из них могут прокусить кожу человека, а другие не могут. Ему просто было удобное место для плетения своих ловчих сетей, а его схватили. Может, даже не дом свой защищал, может, оборонялся таким способом.

Якщо вас таки вкусив павук - лікарі радять швидко відсмоктати отруту і звернутися до стаціонару. Науковці пропонують спосіб, дієвий далеко від цивілізації - присмалити ранку сірниками. А ліпше - намагатися не чіпати цих створінь.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.