Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 6 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Україні розгортається продаж наркотиків в інтернеті

18 липня 2012, 10:20
Дата ефіру/події: Середа, 18 липня 10:20

Щоб купити наркотики, не треба напитувати їх через десяті руки. Досить зайти в інтернет і ввести в пошуковій системі назву бажаного продукту. На деяких сайтах пропонують практично все. Чи й справді так легко придбати отруту та куди дивиться міліція?

Інтернет-простір рясніє оголошеннями про продаж наркотиків. В асортименті - амфетамін, метадон, екстазі, марихуана. Зв'язатися найчастіше можна через емейл. Обираю коноплі та запитую в листі про наявність зілля й його ціну. Відповідь не забарилася. За п'ять грамів правлять 70 доларів. Запевняють - купівля конфіденційна й безпечна. З питанням - куди ж дивиться міліція - звертаюся в управління боротьби з незаконним обігом наркотиків. Про такі оголошення в інтернеті там знають, щоправда попереджають: 90 відсотків повідомлень - просто шахрайство.

Іван Пономарьов, заступник керівника Управління ГУ МВС України в м. Києві:

- Там есть такое условие, как стопроцентная предоплата. Соответственно вы стопроцентово оплачиваете указываемый товар. Порой сумма бывает значительной - несколько тысяч гривен. То, конечно, велик соблазн преступников получить эти деньги путем электронних перечислений, банковских перечислений, когда нету прямого контакта с потребителем, потребителя с продавцом. То есть завладеть этими деньгами и не поставить тот товар.

Хоча інколи правоохоронці таки фіксують реальний продаж наркотиків через світове павутиння.

Іван Пономарьов, заступник керівника Управління ГУ МВС України в м. Києві:

- Мы документируем эти действия. Скажем так, в прошлом году было порядка 46 преступлений задокументировано за 6 месяцев. Работа, скажем так, кропотливая, требует технических знаний, но она ведется и мы документируем эти преступления. 

Що торгівлю дурманом в інтернеті можна бодай якось контролювати - не вірить Марина Грибанова. Жінка дбає про реабілітацією наркоманів у громадській організації "Нарконон" і наслухалася від своїх пацієнтів про вседозволеність у всесвітній мережі.

Марина Грибанова, президент громадської організації:

- Мне кажется, это физически невозможно. То есть я не знаю, какое количество людей должно быть, которые сидят, отслеживают и пытаются закрыть эти сайты. Тем более, чтобы закрыть какой-то сайт, это нужно опять же санкции и суды какие-то и масса таких инстанций. Интернет - это свободное поле, в котором человек может писать что угодно и никто это не отслеживает.

Віталій, споживач марихуани:

- Где вы обычно покупаете травку?

- Ну я практически постоянно, можно сказать, покупаю в интернете. Намного проще выйти на продавца, когда нету знакомых, которые этим занимаются. Но есть один минус.

- Какой?

- Конопля может быть некачественная. Вернуть ее назад и забрать деньги обратно практически невозможно.

Люди, що лікують наркоманів, впевнені: хто шукає отруту, той її знайде. Тому важливіше не ловити продавців, а переконати покупця не експериментувати над своїм тілом.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.