Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 14 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Київщиною пронісся небувалий буревій

19 липня 2012, 00:11
Дата ефіру/події: Четвер, 19 липня 00:11

На Київщині бригади МНС допомагають людям долати наслідки небувалої стихії. Містяни-старожили кажуть, що такого буревію тут не було вже півстоліття.

Віктор Пилипенко, мешканець с. Карапишів:

- Коли як зареготіло, оріх цей пада. Я заховався під хату, бо думаю, тут мережа електро іде. Бо я знаю, в 63-м году була ця стихія така, то ішов смерч цей. То несло прицепи од трактора. А це що-то таке страшне! Криша розлітається в сусідів!

Микола Луценко, мешканець с. Карапишів:

- Дві хати знесло, криші - геть. Геть, з фронтонами, з усим. А так всі провода лежать побиті на любій вулиці.

А бабця Антоніна добігти до свого будинку навіть не встигла. Нині покалічена лежить у лікарні. Розповідає журналістам, як із розтрощеною ногою повзла до оселі.

Антоніна Волошина, постраждала:

- Коли я добігаю до угла хати - як загримить, як затарахкає! Я не поняла, що, а та тепличка уся на мене. Упала на мене і желізо притиснуло ноги, на колінах заповзла до хати і так я вже кричала, кричала: "люди, спасайте, й на помощь!"

Шквальний вітер позносив на своєму шляху все. Повалив паркани, немов лезом постинав дерева. Позривав шифер. Пошкодив і районну лікарню.

Володимир Кондратенко, заступник головного лікаря Миронівської ЦРЛ:

- Постраждала покрівля. Десь 160 листків шиферу зверху злетіло з даху. Постраждали вікна у відділеннях.

Нині наслідки негоди в Миронівському районі долають усім миром.

Олег Масло, керівник служби цивільного захисту в Миронівському районі:

- На сьогоднішній день в Миронівському районі працює дві бригади наші місцеві, а також 6 бригад приїхало з області на допомогу нам. Робота просувається досить швидко, досить швидко.

Місцевий голова переконує: хоч буревій і накоїв чимало лиха, та всьому дадуть лад. Подбають і про постраждалих.

Валентина Усик, голова Миронівської райдержадміністрації:

- Наслідки, звичайно, великі. В цілому ми порахували, це десь приблизно до 10 міліонів завдало шкоди. Відпрацювали всіх одиноких людей, які попали під стихію, тому що перші люди, які потребують перш за все матеріальної допомоги. На протязі тижня ми всю стихію, абсолютно, ліквідуємо.

Люди потроху оговтуються - латають дахи та прибирають повалені дерева. А ось місцеві підприємці, що продають будматеріяли, вирішили нагріти руки. Якщо раніше лист шиферу коштував 50 гривень, то тепер - 80-100.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.