Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 22 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Пенсійний фонд вимагає у львівського пенсіонера гроші, нараховані через помилку службовців

20 липня 2012, 00:07
Дата ефіру/події: П’ятниця, 20 липня 00:07

Держава проти пана Божика. Заручником недбальства чиновників став старенький бухгалтер із Львівщини. Пенсійний фонд призначив чоловікові надбавку, а тепер там вирішили, що сталася помилка. Від дідуся тепер вимагають 53 тисячі гривень і погрожують йому судом.

Панові Ярославу Божику майже 80 років. Все своє свідоме життя пропрацював бухгалтером у сільраді Бердихова. Десять років тому самі ж чиновники переконали його переоформити звичайну пенсію на пільгову.

Ярослав Божик, пенсіонер:

- Сказали, Ярослав Гнатович, вам положена пенсія держслужбовця, чо ви не приходите, не оформляєте? А я кажу - а я того не знав, ніхто мені такого не казав.

Сільрада надала всі потрібні документи, і чоловік розправив крила: тепер і онукам трохи допоможу. А нині, після перевірок у Яворівському відділі пенсійного фонду, заявили, що інформація про термін перебування пана Ярослава на посаді держслужбовця - неправдива. Тож щомісяця він отримував зайву тисячу гривень.

Орися Стахів, заступник керівника Яворівського відділу Пенсійного фонду:

- Коли він їх приносив в пенсійний фонд і писав заяву: прошу призначити пенсію державного службовця, то він бачив, що там надбавка за вислугу років 40 відсотків, то міг сказати.

Ярослав Гнатович запевняє - нікого не дурив. Адвокат пенсіонера каже: винні самі працівники пенсійного фонду. Вони мали ретельно перевірити довідки.

Іліада Адамчук, адвокат пенсіонера:

- Зробити зустрічну перевірку, запросити пенсіонера до себе для видачі чи представлення управлінню якихось додаткових документів чи додаткових відомостей.

Донька пенсіонера навіть демонструє документ, який засвідчує, що така перевірка була.

Любов Буфан, донька пенсіонера:

- На основі її склали ось цей акт, який всі завірили печатками, і в тому числі представник пенсійного фонду. І останнє речення: "Проведеною перевіркою розбіжностей не виявлено."

Проте Пенсійний фонд все одно подав позов на пана Ярослава та працівників сільради, які видали йому довідки. І вимагає повернути 53 тисячі гривень. Але таких грошей у чоловіка немає.

Ярослав Божик, пенсіонер:

- Якби я мав, я би не хотів з ними ні одного слова говорити, я би взяв гроші, запитав би, сє де їх здати і кому, а чи їм здати, чи квитанцію принести. Я би от зара зробив!

Якщо Феміда пристане на думку держави, то не бачити Ярославу Гнатовичу пенсії до кінця життя.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
наша держава як завжди "добре піклується" про своїх громадян, ось так люди прості працюють по 30 років , а потім мають пенсію в 1тис. грн., зате наші депутати за декілька років служби отримуюють за наші податки понад 15 тис. грн. і де тут справедливість?
правда 25.07.2012, 00:22 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.