Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Дівчинка, яка вже рік живе без нирок, потребує допомоги

22 липня 2012, 18:37
Дата ефіру/події: Неділя, 22 липня 18:37

Про дівчинку, якій потрібна ваша допомога. П'ятирічна Даринка Вознюк - єдина в Україні, хто має рідкісну хворобу - синдром Деніса-Драша. І єдина, хто живе без обох нирок. Малій потрібно терміново пересадити бодай один орган. Утім, її родина не має на це грошей. 

Це п'ятирічна Дарина Вознюк. Весела мала полюбляє співати, танцювати та розповідати вірші.

Дарина Вознюк, хвора:

- Я маленькая девочка, я в школу не хожу, купите мне сандалики, я замуж выхожу.

Дарина мало чим відрізняється від діток її віку. Хіба одним: уже понад рік живе без обох нирок. Першу видалили два роки тому через злоякісну пухлину.

Світлана Фомина, науковий співробітник відділу Інституту нефрології:

- Нефробластома - это опухоль в почке, была очень большая, сама Даша была метр с чем-то, ей было три с чем-то года, и больше, чем её голова - опухоль в почке.

Та через рік у дівчинки виявили дуже рідкісну хворобу - синдром Деніса-Драша. Довелося видалити і другу нирку, яка просто не працювала.

Світлана Фомина, науковий співробітник відділу Інституту нефрології:

- Это не то, что уникально, это невозможно, я думала раньше, что такого быть не может на территории постсоветского пространства - жить без почек в нашей стране, она такая единственная и это, конечно, достижение её мамы и плюс характер самой Даши.

Дарині роблять перитонеальний діаліз. Ці пакети зі спеціальною рідиною для родини Вознюків - на вагу золота. Без них донька не зможе жити. Спочатку через отвір у животику з організму виводять токсини, далі туди, навпаки, заливають препарат.

Ольга Вознюк, мати хворої дівчинки:

- Отак пять раз на день, вночі ми цього не робимо, оце у нас катетер стоїть в животі, оце переставлений на другу сторону, оце повністю отак в животі. Можна сказать, як пилєсос витягує неї.

Що Дарина вже рік так живе - просто диво. Але шкода іншим органам. Бо процедура не може цілковито замінити роботу нирок. Окрім того, існує постійна загроза зараження.

Дитина стоїть у черзі на пересаджування донорського органа в Мінську. Якщо його до осені не буде, нирку візьмуть у матері.

Світлана Фомина, науковий співробітник відділу Інституту нефрології:

- В отличие от очень многих детей, которые нуждаются в пересадке почек с диагнозом, похожим на Дашин, у Даши вероятность возврата заболевания в пересаженную почку практически равна нулю.

Операція з пересаджування в сусідній Білорусі коштує сорок тисяч доларів. За підтримки небайдужих телеглядачів торік зібрали майже всю суму. Але, очікуючи донора, частину грошей довелося витратити на кілька вимушених курсів лікування в Мінську.

- Ты хочешь выздороветь?

- Да!

- И что нужно для того, чтобы ты выздоровела? Я, например не знаю, ты знаешь!

- Ну что нужно. Чтобы почку мне поставили!

- А зачем тебе почка?

- Чтобы в школу ходить!

Тиждень тому телеканал НТН вже розповідав історію про Даринку. За цей час родина Вознюків встигла побувати в Почаєві. Там вони просили в Божої Матері одного - здоров'я для донечки й усіх людей, що їй допомогли. Адже за сім днів після виходу матеріалу мамі хворої зателефонували сотні глядачів, яких вразила ця маленька дівчинка, що по-дорослому витримує негаразди долі.

Ольга Вознюк, мати дівчинки:

- Я дуже вдячна тим людям, які відкликнулися за цей тиждень. Ми дуже вдячні за гривню ,10, по сто, по дві тисячі, на картку поступило 4 з половиною тисячі доларів, я дуже вдячна, що є небайдужі люди, які розуміють наше горе.

Утім, грошей на операцію ще бракує. Донор може з`явитися будь-якого дня. В Білорусі Дарина перша в черзі на пересаджування. Та щоб одразу виїхати на операцію, не вистачає 11 тисяч доларів. Канал НТН знову просить усіх допомогти врятувати це фантастичне дівча.

Реквізиты для надання допомоги:

Отримувач: КБ Приватбанк
№ рахунку 29244825509100
МФО 305299
ОКПО 14360570
Призначення: Безоплатна фінансова допомога на лікування доньки

для поповнення карти № 4405885016729466 Вознюк Ольга Іванівна.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален
Комментарий удален
Ласкаво просимо в 2016 рік, якщо вам потрібен кредит або вам потрібно грошей, щоб почати свій бізнес або оплатити рахунки, зв'яжіться зі мною зараз johnlutherloanfirm1@ прогноз.com
якщо ви бідний і вам потрібна допомога, зв'яжіться зі мною і я дам вам гроші в порядку, якщо ви були обмануті, перш ніж я можу допомогти вам з справжньої кредиту, зв'яжіться зі мною зараз по електронній пошті johnlutherloanfirm1@ прогноз.com
Дякую
john 19.01.2016, 00:27 ответить
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.