Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 12 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Футбольні фанати влаштували бійку у Києві

24 липня 2012, 10:32
Дата ефіру/події: Вівторок, 24 липня 10:32

У Києві біля станції метро Лук'янівської почубилися футбольні вболівальники. Незначний конфлікт швидко переріс у масову бійку. В хід пішли металеві труби, газові балончики й навіть зброя. Як наслідок, пошкоджений транспорт. Є і постраждалі.

Місце пригоди - тролейбус. На цих кадрах наслідок непорозуміння між прихильниками футбольних клубів Динамо та Арсеналу, котрі того вечора їхали на гру своїх кумирів. Вочевидь місця в транспорті для всіх не вистачило. Хто поїде далі - вирішили з'ясувати на Лук'янівці.

Василь Васильович, свідок:

- На дороге стояли в ряд, наверно, человек тридцать - сорок спортивных ребят. И сначала кулачный бой начался, а потом эти теснить стали тех, кто с троллейбуса вышел. Они по головам пошли, по сиденьям, по женщинам, короче, начали стёкла бить, камни лететь.

Один епізод зафільмував водій маршрутки. На цих кадрах видно маштаб бійки й зухвалість її учасників. На асфальті лежить перша жертва. Та її безпорадність нікого не бентежить. Двоє молодиків добивають бідаку ногами.

Кіоскери позачиняли віконця і боялися вийти.Крізь скло спостерігали жахіття і те, як пересічні пасажири рятувалися від розлюченого натовпу.

- В тролейбусі люди вибивали вікна, бо вони билися сначала в тролейбусі, а люди хотіли втекти, то й вибивали.

Люди, що тоді мимоволі стали свідками фанатських розбірок, кажуть - тікати кинулися, коли хтось використав газового балончика.

Василь Васильович, свідок:

- Чувствую, першит в горле, слёзы давят, еле-еле успел проскочить. Пришлось толкать ребят, они прямо сидели на спинках кресел.

Свідки розповідають про дві сотні учасників бійки. У міліції переконують: їх було не більше п'ятдесяти.

Наталя Калиновська, помічник керівника Шевченківського РУ міліції м. Києва:

- Наразі встановлюють точну кількість, які брали участь в бійці, а за попередньою інформацією брали участь близько 50 людей.

На місці знайшли обрізки металевих труб, газовий балончик й навіть гільзи від травматичної зброї. Про її застосування свідчать сліди на тролейбусі. Тільки дивом серйозно ніхто не постраждав. Принаймні тільки четверо звернулися до лікарів. У них перелами та забиття.

Наталя Калиновська, помічник керівника Шевченківського РУ міліції м. Києва:

- Наразі слідчим відділом порушено кримінальну справу за фактом хуліганства. Санкція передбачає покарання від 3 до 7 років.

Того вечора у відділку допитали 24-ох уболівальників. Але суто як свідків. Тож, кого карати - в міліції поки не знають.

До речі, сам матч відбувся за графіком. Правоохоронці працювали у звичному режимі і не зафіксували жодних порушень.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.