Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 2 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

До відома "телефонних терористів" - відповідальність посилено

27 липня 2012, 00:13
Дата ефіру/події: П’ятниця, 27 липня 00:13

І відповідальність посилили, і про небезпеку злих жартів постійно наголошують, але "псевдо-терористів" від того не меншає. Правоохоронцям знову доводиться шукати "телефонних мінерів". На Дніпропетровщині такого запального зловмисника вже затримали, а на Житомирщині - йдуть по сліду.

"Підозр на теракт" - папірця з таким написом виявили біля диспетчерського віконця Житомирської автостанції. В анонімці, написаній з помилкою, було вказано і номер автомобіля. З'ясували - зазначений автобус щойно виїхав до Києва, у салоні - 30-ро пасажирів. Трасою помчали оперативники і вибухотехніки. За годину пошуків нарешті переконалися - бомби немає. Тепер правоохоронці розшукують "терориста", аби навчити його писати.

Ольга Номерчук, речниця відділу УМВС в Житомирській області:

- За таких обставин пасажирам було виділено інший автобус, яким вони дісталися до місця свого слідування. Наразі правоохоронці проводять заходи, спрямовані на встановлення особи, що залишила підозрілу записку.

Жодних помилок і все відмінно сплановано - був переконаний 17-річний хлопець на Дніпропетровщині. У рідному Дніпродзержинську юнак вирішив "підірвати" залізницю. Вуличний автомат в безлюдному місці - й за кілька хвилин станцію вже евакуйовували. Коли збагнули - виклик хибний - пішли по сліду зловмисника.

Затриманий:

- Хотел доказать своим родственникам, близким, что я что-то могу, ну и ради развлечения. 

Та справжній шок юний порушник пережив уже в райвідділку: в дрібні бешкетники вже не записатися - за новою редакцією кримінального кодексу за подібні витівки відчиняються двері просто в камеру.

Олег Лисий, керівник відділу УМВС України на Придніпровській залізниці:

- Предъявлено обвинение в совершении преступления, предусмотренного ч.1 ст.259 Уголовного кодекса Украины. Кстати, с 4-го июля 2012 года уголовная ответственность за ложное сообщение о минировании наказывается лишением свободы на срок от двух до 6 лет. 

Зі спецслужбами не жартувати і собі життя не псувати - вкотре закликають правоохоронці охочих лоскотати нерви. Бо насправді під загрозою опиняються зовсім інші люди, хто у мить даремних пошуків дійсно може чекати на допомогу міліції і медиків.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
прото отличный способ доказать близким что ты чтото можешь))
Сергей 07.11.2016, 15:21 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.