Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Справжній наркокартель викрили у Кривому Розі

27 липня 2012, 21:56
Дата ефіру/події: П’ятниця, 27 липня 21:56

Діяльність потужного наркокартелю припинили міліціянти на Дніпропетровщині. Двоє ватажків злочинного гурту - за ґратами. Під час затримання вони чинили запеклий опір. А одного з втікачів спинили тільки три кулі в спину.

Що поблизу залізничного вокзалу з Жигулів жваво йде торгівля метамфетаміном, оперативники дізналися кілька місяців тому. Та вистежити ділків удалося лише наприкінці липня. До чорної ВАЗівки міліціянти підскочили зненацька. Саме в цей час покупець та продавець дурману рахували гроші.

Олег Масловський, оперуповноважений ЛВ міліції на ст.Кривий Ріг:

- Преступники при задержании оказали активное сопротивление. Одного удалось задержать недалеко от автомобиля, за вторым пришлось гнаться более километра. После применения спецсредств травматического действия его удалось задержать.

Утікач дістав три кулі в спину. Та вже за кілька годин разом із іншим затриманим спілкувався зі слідчими.

Олена Мулявко, слідчий ЛВ міліції на ст.Кривий Ріг:

- В ходе оперативных мероприятий, в ходе осмотра данного автомобиля было обнаружено в бардачке пакет полиэтиленовый с психотропным веществом метамфетамин, примерное количество его где-то 50 грамм.

Вартість вилученого з автівки забороненого краму - понад сто тисяч гривень. Але то були лише квіточки. Під час обшуків у помешканні затриманого виявили потужну нарколабораторію та готове до вживання зілля. Його вартість вражає.

Іван Балабан, керівник сектору ЛВ міліції на ст.Кривий Ріг:

- Это вещественные доказательства, изъятые у преступников. Здесь находятся и прекурсоры, и оборудование, необходимое для приготовления психотропных веществ, и готовые психотропные вещества. Общая сумма изъятого по ценам черного рынка оценивается более чем в миллион гривен.

Щодня виробляли та встигали продати 5 тисяч доз метамфетаміну. У роздріб - правили 200 гривень за дозу. Прибутковий бізнес, за який оновлений Кримінальний кодекс визначає від 9 до 12 років за ґратами, налагодили колишні рекетири. Інші учасники злочинного гурту нині в розшуку. Правохоронці запевняють - їхнє затримання лише справа часу.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.