Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 14 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Прикарпатті стався потужний буревій

30 липня 2012, 22:23
Дата ефіру/події: Понеділок, 30 липня 22:23

Затоплені вулиці, пошкоджені будинки, автівки та електромережі залишив по собі буревій, що пронісся Івано-Франківськом і прилеглими районами. Лише дивом ніхто не загинув, адже постраждалих від раптової стихії - чимало.

За півгодини ураган повалив сотні дерев та знеструмив частину обласного центру. Дерева кидало на дороги та автівки. Володимира накрило просто в автомобілі. Медики діагностували у нього струс головного мозку.

Володимир, постраждалий:

- Я, під'їхавши на площадку, чую сильний удар по голові, я не зрозумів, що. Я побачив - велике дерево падає на машину. Я єлє вийшов, вже через передні двері я не міг вискочити, я вискочив через задні двері, машина друга справа загорілася, ми викликали МЧС, потушили.

Кілька вулиць залишилися без світла - порвало дроти. Цього, кажуть міські урядники, не сталося б, якби не мешканці та екологи.

Микола Саєвич, заступник Івано-Франківського міського голови:

- Дерева обрізували. А що попадали саме ті дерева, які ми давали під зрізку, саме ми, як комісія, ну екологія заборонила, не дала зрізати, ми їх тільки почистили.

Буревій пошкодив пам'ятку архітектури - повалив браму палацу Потоцьких. Крім того, кілька вулиць за лічені хвилини затопило. У воді опинилися люди, машини, торгові точки. Цій аптеці дісталося чи не найбільше. Воду вичерпували відрами.

Мар'яна, працівниця аптеки:

- Почалася оця злива, воно буквально дуже швидко вода в аптеку починає затікати, я тільки за тряпкою, а воно так швиденько, швиденько, почало так конкретно багато води вже.

Близько години комунальники намагалися спустити воду в стічні канали. Та намарно.

Микола Саєвич, заступник Івано-Франківського міського голови:

- Зливні решітки дощової мережі не встигають приймати, ну вона ж потім сходить, тобто видно, що система функціонує, ви бачили, в Китаї люди ходять по пояс у воді, ну буває, це раптово.

Крім Івано-Франківська, стихія накоїла лиха у чотирьох районах області.

Володимир Бондаренко, заступник технічного директора Прикарпаттяобленерго:

- Було повністю знеструмлено 16 населених пунктів, 18 частково, по Івано-Франківську це було 25 повітряних ліній, це 1257 будинків опинилися без світла.

Електропостачання частково вже відновили, в Івано-Франківську прибирають повалені дерева. Тим часом синоптики попереджають - на Прикарпаття знову насувається негода.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.