Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 24 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Європейський суд присудив компенсацію скаліченому у міліції прикарпатцю

1 серпня 2012, 11:39
Дата ефіру/події: Середа, 1 серпня 11:39

154 тисячі євро має сплатити держава Україна мешканцеві Прикарпаття. Таке рішення Європейського суду з захисту прав людини. Чоловік шукав справедливості у справі проти правоохоронців, які, за твердженням чоловіка, його сильно побили 12 років тому. Та міліціянти й далі не визнають вини своїх колег, хоча ті давно вже не на службі.

Від серпня 98-го року Богдан Савицький прикутий до інвалідного візка. Тоді йому виповнився 31 рік. Той літній день не забуде ніколи. У нього поцупили велосипеда і чоловік звернувся в міліцію. Але те, що сталося далі - й досі не може збагнути.

Богдан Савицький, постраждалий:

- Окружили мене і ззаді хтось б'є дубінкою по голові, в цей час, коли хотів піднятися, вигнувся спиною вверх, і тоді удар такий по позвоночнику, в мене всьо закрутилося, біль така страшна, і я відключився, прихожу до себе мокрий, зуб на зуб не попадає, лежу в якихось кущах.

Його кинули у лісосмузі. В лікарні поставили діагноз.

Богдан Савицький, постраждалий:

- Два переломи позвоночника. Ходити не можу, тому що я не відчуваю ніг і в мене проблеми з мочовим міхурем. В мене трубка стоїть в мочовому міхурі.

Після виходу з лікарні почалася тривала боротьба за справедливість, адже кримінальну справу закрили за відсутністю доказів.

Роман Котик, адвокат постраждалого:

- Дослідча перевірка велася тим працівником міліції, на кого Савицький скаржився. Тобто, він робив перевірку проти себе самого, і після перевірки робить певні висновки, що порушень не виявлено.

- Прізвище?

- Ходак. Друге - поскільки твердили, що його знайшли уже нетверезим і побитим, дивно, чому в такому разі не дотримались статусу патрульно-постової служби? Повинні були викликати обов'язково швидку медичну допомогу. Експертиза, яка пише, що він впав з об'єкта висоти власного зросту на голову, на п'ятки і з розгином туловища вперед і від цього переламався.

Нині кривдники Савицького  на пенсії. У відділку, де вони працювали, твердять - їхні колеги такого з людиною зробити не могли.

Олег Яворський, заступник керівника Городенківського РВ міліції:

- Я сумніваюся, що працівники наші могли щось зробити цій людині. Був там інший фігурант, якого можно було підозрювати. Так сталося, що вину не довели.

Честь мундира відстоюють і місцеві судді, яких захисник постраждалого звинувачує у бездіяльності.

Роман Котик, адвокат постраждалого:

- Знищили справу, суддя Стефурак 5 років не направляв справу до апеляційного впровадження.

Галина Ничик, т.в.о. голови Городенківського районного суду:

- В нашому суді зумисного затягування справи ніякого не було.

Тоді Богдан Савицький звернувся за справедливістю до Європейського суду і виграв справу. 154 тисячі євро має сплатити держава мешканцеві Прикарпаття. Ці гроші чоловік витратить на лікування - якщо вітчизняна бюрократія не затягуватиме з виплатами. А Мінюст має ще три місяці на опротестування рішення Євросуду.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
суддя ничик г і яка вела справу Богдана Савицького продовжує прикривати бандитів та веде справи на основі підроблених єкспертних висновків експертом яремійчук, лікарських висновків та протоколів з підробленими підписами. Всі ці фатти мают документальне підтвердження.
ooo 17.12.2012, 10:37 ответить
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.