Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Багатодітні батьки з Луганщини викрали чужу дитину, щоб приховати вбивсто двох всиновлених малят

1 серпня 2012, 21:21
Дата ефіру/події: Середа, 1 серпня 21:21

Шокуючі деталі викрадення дитини на Луганщині. Багатодітна родина викрала трирічну дівчинку, що мала замінити в сім'ї вбиту доньку. Згодом планували вкрасти ще одне дитя. В такий спосіб батьки намагалися замести сліди злочину, адже перед тим убили одразу двох всиновлених малих.

Трирічна Христина Кабакова того вечора гралася на вулиці із сусідським хлопцем. Коли той на хвилинку пішов у хату, до дівчинки під'їхав мотоцикл з коляскою. Чорного кольору, без номерів. Поруч з водієм були 12-ти річна дитина і жінка.

Світлана Володіна, свідок:

- Мужчина и ребенок сидели на мотоцикле, не глушили его. Женщина схватила ее за руку, кинула в коляску. Сели на мотоцикл и уехали. Мы не успели даже догнать (плачет), и увезли ребенка.

Родина вкраденої дівчинки звернулась по допомогу в міліцію. Там одразу рушили на пошуки малечі. Один з можливих мотивів  злочину, за версією правоохоронців - дівчинку викрали через борги сім'ї. Батьки ж Христинки й гадки не мають, чому вкрали саме їхню доню.

Анастасія Кабакова, мати вкраденої дівчинки:

- Никаких версий нет своих.

- Не думаете, что не охотились именного на вашего ребенка?

- 50 на 50.

Шукали дитину більше сотні міліціянтів та волонтерів. Підключили й російську міліцію, адже до кордону з Федерацією рукою подати.

Євген Соломін, кореспондент:

- Допоки міліціянти розшукували викрадену дитину в радіусі 40 кілометрів, її переховували в сусідньому селі в будинку багатодітної родини.

Там її живу й здорову виявили міліціянти та передали батькам. Самих же викрадачів затримали. Одразу зясували, що то зразкова багатодітна родина, відома на весь район.

Олександр Квітка, керівник відділу у справах дітей Краснодонського міськвиконкому:

- У них существует семейный ансамбль, который защищал честь города, самиздат книжки издавали.

У сім'ї виховують вісьмох дітлахів - 5-тьох своїх та трійко усиновлених. Коли ж дізналися, чому дорослі викрали чуже дитя - були шоковані почутим. Батьки повідомили, що два роки тому вбили двох прийомних дівчаток, їхні тіла закопали. Тож вкрали Христинку, аби під час перевірки соціальних служб замість мертвих підставити живих.

Володимир Дорма, керівник відділу прокуратури Луганської області:

- Мать совершила убийства двух детей, трупы помогали вскрывать отец и старший ребенок. Таким образом эта семейная пара хотела скрыть факт убийства детей, чтобы их заменить крадеными детьми.

Тож готувалися до нового злочину - вкрасти ще одну дівчинку. Однак пильність сусідів, які помітили в родині чуже дитя і повідомили правоохоронців, не дозволила цього зробити. Наразі горе-батьки мають пройти психіатричну експертизу. За фактом викрадення дитини порушено кримінальну справу. Вирішується й питання порушення справи за фактом вбивства дітей.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.