Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 18 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Запорізькій області введено карантин через чуму свиней

1 серпня 2012, 22:58
Дата ефіру/події: Середа, 1 серпня 22:58

Спалах африканської чуми в Запорізькій області. Село в Приморському районі нагадує місце подій у голівудському фільмі про епідемію - в населеному пункті оголошено 40-денний карантин. Знищать кількасот свиней, аби запобігти розповсюдженню хвороби.

Відтеперь село Камишуватка - закрита територія. Всі машини пускають в об'їзд, бо - карантин. Африканську чуму, що вражає свиней, виявив місцевий мешканець, коли кілька його тварин померли з невідомих причин. Чоловік звернувся до ветеринарів, і побоювання виявилися небезпідставними.

Валентина Стулова, керівник управління ветеринарної медицини в Запорізькій області:

- До сих пор не установлено, каким образом попала сюда чума. Вы знаете, у хозяина не было контакта, не было приезжих ниоткуда - ничего. Вот сколько мы проводили расследования - не знаем, кошка принесла, ворона. На сегодняшний день пока мы не установили, откуда появился здесь источник.

У Камишуватці та навколишніх селах під ніж піде кількасот голів свиней. Утім, влада обіцяє все компенсувати.

Олександр Дудка, заступник голови Запорізької облдержадміністрації:

- Буде відшкодовуватися відповідно при кожному вимірюванні кожної свині і за кожну живу вагу 18 гривень за 1 кілограм.

Тепер головне - локалізувати місце спахалу епідемії. На це відведено 40 днів. Потім 10-кілометрову зону навколо Комишуватки обіцяють відкрити. Нині головний біль чиновників - не допустити поширення африканської чуми в регіоні. Наразі перевіряють усі ринки та постачальників м'ясної продукції.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.