Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 28 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

МНС просить не ходити до лісу на пікніки - висока пожежна небезпека

3 серпня 2012, 20:59
Дата ефіру/події: П’ятниця, 3 серпня 20:59

На Україну суне пекельна спека, попереджають синоптики. Вже з понеділка стовпчики термометрів піднімуться аж до 42-ох градусів. Через погодну аномалію МНС оголосило 5-тий, найвищий, клас пожежної небезпеки. Громадянам найближчим часом не радять відпочивати в лісах.

Отак нині виглядає жахіття МНСівців. Це тліє трава у парку неподалік Лісового проспекту. Площа відносно невелика - зо тридцять квадратних метрів. Але ж це займання треба якось загасити. Дістатися до нього проблематично, а це дорогоцінний час.

Погода рятувальникам не допомагає. У повітрі плюс сорок, а це означає, що ґрунт - усі сімдесят. Й зайнятися він може чи не від вогника в очах. Тож у Києві, як і в більшості областей України, оголосили п'ятий, найвищий, рівень пожежної небезпеки.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- А це означає, що починає діяти правило багатьох "не": не можна виїжджати до лісу, ось навіть спеціальні обмежувачі поставили, вибачте, палити теж не можна, ну і не можна розпалювати багать.

В МНС зітхають - заборони кияни ігнорують. Й бадьоро крокують до лісу.

В'ячеслав Дегнюк, інженер Дарницького лісопаркового господарства:

- Вчора буквально в 9-й годині вечора, по Микільському лісництву - це Дарницький район - було затримано 3-х людей, безхатченків, які випалювали мідь, і від них почалося маленьке возгорання.

Загалом у Києві з початку сезону згоріло майже чотири гектари лісового настилу.

- На 99,9 - це людський фактор.

Угледіти за всіма лісники разом з рятувальниками не можуть. Проте намагаються. Приміром, ось тут у Білодібровному лісництві встановили відеоспостереження. Десятки гектарів лісу з усіх боків оглядають за одну хвилину. 

- Одразу буде видно - на фоні дерев піднімається стовп диму.

Доречі, знаходитися поруч з осередком займання людям теж небезпечно. Адже від тліючої трави можна й вчадіти. Цьогоріч поки без жертв. 

- На даний момент загибелі в лісопарковій зоні щодо пожеж не сталося.

Офіційно нині вхід до лісопаркових зон обмежили. Гуляти, звісно, можна, але жодних шашликів. Порушників штрафуватимуть.

В'ячеслав Дегнюк, інженер Дарницького лісопаркового господарства:

- На сьогоднішній день в лісі немає чого робити, в сосновому лісі немає чим дихати, краще піти до водички, можна і скупнутися, і подихати свіжим повітрям.

Поки, доречі, й відкриття сезону полювання на пернату дичину під питанням.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.