Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Багатодітні батьки на Прикарпатті пропивали "дитячі" гроші

15 серпня 2012, 23:24
Дата ефіру/події: Середа, 15 серпня 23:24

На Прикарпатті порушили справу проти матері, що пропивала отримані на п'ятьох дітлахів гроші. Жінці тепер загрожує дворічне ув'язнення, а дітей віддадуть до інтернату.

- А ну не знімай, бо камеру розіб'ю.

Так зустріли міліціянтів і журналістів у родині мешканців села Тязева. Правоохоронці прийшли перевірити, як батьки доглядають свою малечу. Згодом чоловік заспокоївся й розговорився. Каже, хоч і не працюють, але про дітей дбають. Гроші то держава дасть, то родичі допоможуть.

Василь Ленюк, мешканець с. Тязева:

- Трохи сестра підкидає, помагає, трохи ця, шо з вами говорила, помагає, а так глухо...1200 і всьо, а 1200, ви самі знаєте, зара прожити...

Сім'я - сім душ - тулиться у цій напіврозваленій хаті. Найменшій дитині - два місяці, старшій - 10 років. Сусіди говорять, батьки частіше дивляться у пляшку, ніж на власних дітей.

Іванна, мешканка с. Тязева:

- Завжди грязні, невдіті. Навіть якщо буває холодно, у футболочках. 

- А п'ють батьки?

- П'ють!

Стефанія, мешканка с. Тязева:

- Діти голодні, а гроші вони получают. Вона, буває, що піде гет на тиждень, її десь на вокзалі знайдуть, піде по ті гроші діточі і її десь там знайдут... П'є.

Слова сусідів перевірили - усе правда. Кошти на дітей держава дає, та батьки на них пиячать.

Алла Лемчак, керівник відділу УМВС України в Івано-Франківській області:

- В середньому близько трьох тисяч вони отримують в місяць на утримання трьох наймолодших дітей. Дітей менших трьох ми бачили, діти недоглянуті, видно - не помиті, незачесані, такі...

Людмила Гласова, прес-секретар прокуратури Івано-Франківської області:

- Під час прокурорської перевірки встановлено, що у дітей затримка в розвитку через недоїдання.

Радше за все дітей у батьків заберуть і переведуть до інтернату. Проти матері порушили кримінальну справу. Їй світить 2 роки тюрми та позбавлення батьківських прав.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.