Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Макіївці через несправний ліфт загинули гірники

16 серпня 2012, 00:07
Дата ефіру/події: Четвер, 16 серпня 00:07

Нещасний випадок на шахті в Макіївці: ліфт, яким спускалися гірники, впав у відстійник для грунтових вод. Із п'ятьох пасажирів підйомника якимось дивом вдалося врятуватися тільки двом.

Першого загиблого гірника знайшли ще вночі. Вранці на поверхню підняли тіло іншого. Обставини смерті шахтарів з'ясовують судмедексперти. Тим часом створили комісію, яка має з'ясувати причини трагедії. Від членів комісії - жодних коментарів.

- Вы здесь руководитель…

- Я понимаю.

- Вы можете нам сказать, оборвалась клеть или не оборвалась?

- Клеть не оборвалась.

- Хорошо, давайте тогда какую-нибудь вводную информацию…

- Давайте, минут через 10…

Проте за 10 хвилин чоловік, який назвався головою комісії з розслідування наслідків надзвичайної ситуації, не з'явився. Більше про трагедію розповідають колеги загиблих. Говорять - їхнє підприємство перестало видобувати вугілля 12 років тому і нині функціонує як великий насос для відкачування води - аби працювали інші шахти. У Держгірпромнагляді зауважили, що навіть ці роботи на "Совєтській" проводилися з  порушеннями.

Марина Никитина, речник ТУ Держгірпромнагляду у Донецькій області:

- Речь идет о грубом нарушении правил техники безопасности. И нарушении запрета. Ровно 2 месяца назад 14 июня эта клеть всвязи с выявленными нарушениями правил безопасности была запрещена к эксплуатации. Была наложена пломба, инспектор это сделал, и выдано предписание руководителям предприятия о запрещении эксплуатации этой клети.

Прокуратура  з висновками не квапиться - чекає результатів розслідування комісії.

Сергій Василина, в.о. прокурора Совєтського району м. Макіївки:

- В настоящий момент я не готов разговаривать с вами на эту тему, поскольку идет расследование. В ходе расследования уже дадим оценку тем работам, которые проводились непосредственно этими сотрудниками предприятия, их спуск, ну и, соответственно, должностным лицам этого предприятия будет дана правовая оценка.

За фактом загибелі двох гірників порушили кримінальну справу. Винний у трагедії відповість за порушення правил безпеки під час виконання особливо небезпечних робіт. А це до 8 років позбавлення волі.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.