Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 13 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Черговий суд над Луценком - очікуваний вирок

17 серпня 2012, 21:36
Дата ефіру/події: П’ятниця, 17 серпня 21:36

Два роки тюрми. Юрій Луценко сьогодні почув ще один вирок. Так покарали екс-міністра за встановлення незаконного стеження за водієм екс-голови СБУ. Нагадаємо, Генпрокуратура звинуватила Луценка в тому, що 2009-го року він незаконно продовжив стеження та прослуховування телефонів водія Давиденка у рамках розслідування справи про отруєння Віктора Ющенка. Такі дії екс-міністра суд кваліфікував як службову халатність. Раніше, в лютому, Луценка засудили на 4-ри роки за перевищення службових повноважень.

Тепер він двічі засуджений. Вирок у справі Юрія Луценка суддя Печерського суду читала півтори години. Що саме присудили -  у переповненій залі було ледь чути.

Ганна Медушевська, суддя Печерського суду:

- Надані в судовому засіданні показання підсудних Луценка, Тарасенка, Павленова суд розцінює як спробу уникнення належної кримінальної відповідальності. Таким чином, з урахування наведених доказів у справі, суд вважає винність підсудних в інкриміновному діянні доведеною повністю.

Таким чином за службову недбалість Юрій Луценко отримав два роки тюрми. Позаяк він вже засуджений на 4 роки за іншою справою, то більше покарання поглинає менше. Тобто сьогоднішнє рішення для екс-міністра фактично нічого не змінить. Хіба що місце перебування - ближчим часом його мають перевести із столичного СІЗО до Чернігівської колонії.

Віктор Клименко, представник обвинувачення:

- У зв'язку з тим, що засуджений Луценко має відбувати покарання у вигляді 4 років позбавлення волі, на сьогоднішній день відпали підстави для подальшого утримання в умовах Київського СІЗО, і він має бути доправлений до виправно-трудової установи державної пенітенціарної служби України.

Для обвинуваченого рішення суду несподіванкою не стало - його адвокати готують апеляцію. Луценко у своїх діях порушень не вбачає. Каже: за водієм екс-голови СБУ стежили на підставі рішення суду.

Юрій Луценко, екс-міністр внутрішніх справ України:

- Якщо по рішенню апеляційного суду, який дав дозвіл на прослуховування телефонів громадянина і це рішення ніким не скасоване, саджають на два роки міністра внутрішніх справ, то треба: а - закрити міліцію, бо вона не має жодних законних можливостей працювати, б - закрити суди.

Разом з Юрієм Луценком суд визнав винними і двох колишніх працівників Департаменту карного розшуку - Володимира Тарасенка та Олега Павленова. Вони мають сплатити штраф у розмірі 8,5 тисяч гривень.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.