Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Київщині мишу спіймали у пляшці йогурту

23 серпня 2012, 00:58
Дата ефіру/події: Четвер, 23 серпня 00:58

Йогурт із сюрпризом. Киянка виловила в пляшці з молочним продуктом, купленій в одному з супермаркетів Борисполя, польову мишу. Оговтавшись від шоку, дівчина звернулася по пояснення спочатку до заводу-виробника, а згодом - до управління у справах захисту прав споживачів. Втім ані вибачень, ані перевірки підприємства, що виготовляє йогурти з гризунами, так і не домоглася.

- Сначала я не поняла, что это такое, может фрукт какой попался, но потом уже вылила в другую баночку, и оно так вылетело прям оттуда.

Так киянка Олена розповідає про йогурт, який купила в супермаркеті. А з пляшки вилетіла маленька миша, котрої дівчина ледь не проковтнула.

Олена Ядловська, постраждала:

- Я буквально два глотка точно сделала, то есть я глотнула, а оно как бы к губам пристало и не пускало дальше пить. Из-за этого я поняла, что там что-то не то.

Трохи оговтавшись від шоку, дівчина написала скаргу до супермаркету. Її заяву звідти надіслали львівському виробникові йогуртів. Представниця компанії одразу подзвонила Олені й запевнила: на їхньому заводі такого статися не могло, проте мирову угоду запропонувала.

Олена Ядловська, постраждала:

- Она видела мое заявление, в котором я указала, что я хочу - возместить стоимость йогурта и чтобы мне возместили моральный ущерб в размере 20 тыс грн., на что она мне сказала, что они не могут нам возместить - это для них очень много, они компания небольшая, предложила мне выкупить эту бутылочку за 8 тыс. грн.

Олена не погодилася й віднесла свою мишу в управління захисту прав споживачів Київської міськдержадміністрації. Утім, захисту там не знайшла. Мовляв, перевіряти виробництво та проводити експертизу продукції - не їхня робота.

Костянтин Соляник, керівник Головного управління у справах захисту споживачів КМДА:

- Производитель во-первых, находится во Львовской области, мы работаем по Киеву. Проверим магазин. Согласно нашей инструкции, у нас штраф 170 грн., вот такой вот у нас закон, вот такой у нас административный штраф.

Та дівчина планує подавати до суду на виробника йогуртів і має намір довести, що гризун у продукт потрапив задовго до того, як вона відкрила пляшку.

Оксана Дяченко, юрист:

- Мы будем обращаться в суд о возмещении нам морального ущерба, который понесла Алена в связи с тем, что купила некачественный продукт, судебная практика по этим вопросам довольно спорная.

Компанія-виробниця йогуртів, що опинилася в центрі скандалу, офіційно заявила: сторонній предмет у пляшку не міг потрапити жодним чином.

Надія Білоган, керівник лабораторії з контролю та якості підприємства-виробника йогурту:

- Сировина, яка поступає на підприємство, проходить насоси від прийомки до виробництва в йогурт і також на межі всього процесу є насоси, де розраховані фільтри. Тому можливість попадання навіть механічних, навіть інших частинок унеможливлює процес, щоб попала туда якась тверда частинка.

Тож у компанії припускають: або киянка хоче таким способом роздобути грошей, або мишу в пляшку підкинули конкуренти.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.