Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 17 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Стихія продовжує тероризувати Україну

28 серпня 2012, 22:46
Дата ефіру/події: Вівторок, 28 серпня 22:46

Негода лютує Україною. Штормове попередження на найближчі два дні оголосили по всіх регіонах, окрім західних. Тим часом деякі області вже підраховують збитки від буревіїв і злив.

У Запоріжжі стихія наробила лиха. 12 годин в області панував буревій. Знеструмлено близько трьох тисяч будинків. Пошкоджено сім високовольтних ліній. Шалений вітер повалив десятки дерев. А злива перетворила вулиці на  річки. Долають наслідки негоди  дві сотні енергетиків та комунальників. Як обіцяє влада, вони працюватимуть, допоки дозволять погодні умови. Адже сьогодні регіон знову готується до негоди.

Віктор Ємельяненко, перший заступник голови Запорізької облдержадміністрації:

- Ми очікуємо погіршення погодних умов і вночі на слідуючу добу. Але є домовленність, що бригади не покинуть своїх дільниць, там де є пошкодження, будуть працювати постійно, хіба що надзвичайні погодні умови не дадуть це зробити.

На Одесу ураган налетів ввечері. Злива і вітер лютували й сьогодні вранці. Жертвою стихії стала дев'ятирічна дитина. На неї звалилася гілка дерева, вирвана буревієм. У постраждалої перелам плеча. Дівчинка в дитячій обласній лікарні, її  життю нічого не загрожує. Не витримали негоди й лінії електропередач. Утім, цього разу значної шкоди стихія  місту не завдала - після останніх ураганів комунальники прочистили водостоки, тож потопів на дорогах не було.

Анатолій Орловський, керівник Одеського департаменту міського господарства:

- Коммунальные все службы сработали очень хорошо, в городе не было затопленных улиц, поэтому, я не знаю там, информация разная появляется в интернете, но она не соответствует действительности.

Потерпає від негоди й Дніпропетровськ. Дощ й хронічно непрацююча система зливної каналізації  перетворили середмістя на низку велетенських калюж. Деякими вулицями окрім води текли ще й нечистоти. Так, потужний потік смердючого бруду котився вулицею Філософською продовж всього дня, повз обласну санепідемстанцію та лікарню швидкої допомоги. А через велетенські провалля на дорозі на кількох центральних магістралях - вулицях Карла Лібкнехта, Леніна, Короленка - від самого ранку перекрили рух. Поки комунальники наводять лад, синоптики застерігають.

Віктор Бутківський, керівник ГУМНС України в Дніпропетровській області:

- Стихия не закончилась, стихия продолжается. Вы сами видите, что один час у нас хорошо, а затем насувает нехороший прогноз, и, естественно, выпадение осадков в виде града, сильного дождя и порывистого ветра.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.